Lammaspata

Poista lihasta kalvot ja kuutioi liha.

Viipaloi pekoni.

Ruskista lihat öljytyllä pannulla 3-4 erässä.

Kaada lihat isoon kattilaan.

Lisää litra vettä ja 4 rkl vasikanliemitiivistettä.

Anna kiehua miedolla lämmöllä n.20 min.

Lisää pilkotut lanttu, nauris ja sipulit sekä 14kpl kokonaista viherpippuria.

Keitä miedolla lämmöllä 1tunti.

Sekoita maissitärkkelys veteen ja suurusta pata.

Mausta rosmariinillä(2tl) ja meiramilla(2tl).

Tarjoa esim.

valkosipuliperunoiden kera.

Huom.

Jos liha on pakaste, niin anna lihan sulaa hitaasti. 2kg:n pala sulaa jääkaapin alaosassa n.12-16h.

Hieman jäisestä lihasta on helpompi poistaa kalvot. 2 kilosta jää siivouksen jälkeen noin 1,5kg lihaa

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 329 grammaa

Switchback

Switchback sanoi...

Pakastetussa lampaan ulkofileessä ei ole siivottavaa. Hieman kalliimpaa, mutta helpompi käyttää.

maanantai 18.01.2010 klo 21:30

Anttiasu sanoi...

Ja jos pitää miedolla lämmöllä kolme tuntia tulee vielä parempaa. Maissitärkkelyksenkin voi jättää pois.

keskiviikko 08.09.2010 klo 21:51

AineksetMääräEnergiaPHRK
Pekoni rasvainen 280g1053kcal33.6g0g103.6g0g
Maissiöljy 162g1431kcal0g0g161.8g0g
Vesi2000g0kcal0g0g0g0g
Knorr Vasikanfondi, laimentamaton tiiviste40g26kcal2.2g3.6g0.4g0.6g
Lanttu 440g127kcal4.4g20.2g1.3g7.9g
Nauris 220g60kcal2.2g9.2g0.7g4.2g
Sipuli 110g33kcal1.4g5.3g0.2g1.9g
Valkosipuli 49g53kcal3.9g8g0.3g1g
Maissitärkkelys 83g294kcal0.3g71g0.5g0g
Vesi200g0kcal0g0g0g0g
Lampaanliha vähärasvainen 3000g5500kcal570g0g360g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana13167g17155kcal1236g234.6g1257.6g31.2g
Valittu annoskoko6584g8577kcal618g117.3g628.8g15.6g
Annoskoko puolitettuna3292g4289kcal309g58.7g314.4g7.8g
Arvot/100g100g130kcal9.4g1.8g9.6g0.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=106750