Lammaspata

Poista lihasta kalvot ja kuutioi liha.

Viipaloi pekoni.

Ruskista lihat öljytyllä pannulla 3-4 erässä.

Kaada lihat isoon kattilaan.

Lisää litra vettä ja 4 rkl vasikanliemitiivistettä.

Anna kiehua miedolla lämmöllä n.20 min.

Lisää pilkotut lanttu, nauris ja sipulit sekä 14kpl kokonaista viherpippuria.

Keitä miedolla lämmöllä 1tunti.

Sekoita maissitärkkelys veteen ja suurusta pata.

Mausta rosmariinillä(2tl) ja meiramilla(2tl).

Tarjoa esim.

valkosipuliperunoiden kera.

Huom.

Jos liha on pakaste, niin anna lihan sulaa hitaasti. 2kg:n pala sulaa jääkaapin alaosassa n.12-16h.

Hieman jäisestä lihasta on helpompi poistaa kalvot. 2 kilosta jää siivouksen jälkeen noin 1,5kg lihaa

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 329 grammaa

Switchback

Switchback sanoi...

Pakastetussa lampaan ulkofileessä ei ole siivottavaa. Hieman kalliimpaa, mutta helpompi käyttää.

maanantai 18.01.2010 klo 21:30

Anttiasu sanoi...

Ja jos pitää miedolla lämmöllä kolme tuntia tulee vielä parempaa. Maissitärkkelyksenkin voi jättää pois.

keskiviikko 08.09.2010 klo 21:51

AineksetMääräEnergiaPHRK
Pekoni rasvainen 35g132kcal4.2g0g12.9g0g
Maissiöljy 20g179kcal0g0g20.2g0g
Vesi250g0kcal0g0g0g0g
Knorr Vasikanfondi, laimentamaton tiiviste5g3.2kcal0.3g0.4g0g0.1g
Lanttu 55g16kcal0.5g2.5g0.2g1g
Nauris 28g7.5kcal0.3g1.2g0.1g0.5g
Sipuli 14g4.2kcal0.2g0.7g0g0.2g
Valkosipuli 6.1g6.6kcal0.5g1g0g0.1g
Maissitärkkelys 10g37kcal0g8.9g0.1g0g
Vesi25g0kcal0g0g0g0g
Lampaanliha vähärasvainen 375g687kcal71.2g0g45g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1646g2144kcal154.4g29.4g157g3.8g
Valittu annoskoko823g1072kcal77.2g14.7g78.5g1.9g
Annoskoko puolitettuna412g536kcal38.6g7.4g39.3g1g
Arvot/100g100g130kcal9.4g1.8g9.5g0.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=106750