Lammaspata

Poista lihasta kalvot ja kuutioi liha.

Viipaloi pekoni.

Ruskista lihat öljytyllä pannulla 3-4 erässä.

Kaada lihat isoon kattilaan.

Lisää litra vettä ja 4 rkl vasikanliemitiivistettä.

Anna kiehua miedolla lämmöllä n.20 min.

Lisää pilkotut lanttu, nauris ja sipulit sekä 14kpl kokonaista viherpippuria.

Keitä miedolla lämmöllä 1tunti.

Sekoita maissitärkkelys veteen ja suurusta pata.

Mausta rosmariinillä(2tl) ja meiramilla(2tl).

Tarjoa esim.

valkosipuliperunoiden kera.

Huom.

Jos liha on pakaste, niin anna lihan sulaa hitaasti. 2kg:n pala sulaa jääkaapin alaosassa n.12-16h.

Hieman jäisestä lihasta on helpompi poistaa kalvot. 2 kilosta jää siivouksen jälkeen noin 1,5kg lihaa

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 329 grammaa

Switchback

Switchback sanoi...

Pakastetussa lampaan ulkofileessä ei ole siivottavaa. Hieman kalliimpaa, mutta helpompi käyttää.

maanantai 18.01.2010 klo 21:30

Anttiasu sanoi...

Ja jos pitää miedolla lämmöllä kolme tuntia tulee vielä parempaa. Maissitärkkelyksenkin voi jättää pois.

keskiviikko 08.09.2010 klo 21:51

AineksetMääräEnergiaPHRK
Pekoni rasvainen 42g158kcal5g0g15.5g0g
Maissiöljy 24g215kcal0g0g24.3g0g
Vesi300g0kcal0g0g0g0g
Knorr Vasikanfondi, laimentamaton tiiviste6g3.9kcal0.3g0.5g0.1g0.1g
Lanttu 66g19kcal0.7g3g0.2g1.2g
Nauris 33g9kcal0.3g1.4g0.1g0.6g
Sipuli 17g5kcal0.2g0.8g0g0.3g
Valkosipuli 7.3g8kcal0.6g1.2g0g0.2g
Maissitärkkelys 12g44kcal0g10.6g0.1g0g
Vesi30g0kcal0g0g0g0g
Lampaanliha vähärasvainen 450g825kcal85.5g0g54g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1974g2572kcal185.2g35g188.6g4.8g
Valittu annoskoko987g1286kcal92.6g17.5g94.3g2.4g
Annoskoko puolitettuna494g643kcal46.3g8.8g47.2g1.2g
Arvot/100g100g130kcal9.4g1.8g9.6g0.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=106750