Taikinoitu lohi

6-7 annosta
500 g valmista voitaikinaa
n. 1 kg (2 kpl) kirjolohifileetä
2 rkl sitruunamehua
1 1/2 tl sitruunapippuria
n. 1/2 tl suolaa

Täyte
1 pkt (150 g) pakastettua pinaattia
1 sipuli hienonnettuna
1 rkl Valio voita / rypsiöljy
1 prk (120 g) Valio smetanaa/ranskankerma
1/4 tl suolaa
ripaus mustapippuria
150 g katkarapuja

Poista fileistä nahka ja mahdolliset ruodot.

Mausta sitruunamehulla, pippurilla ja suolalla.

Valmista täyte.

Sulata ja valuta pinaatti kuivaksi.

Hauduta pinaattia ja sipulia voissa.

Lisää smetana ja mausteet joukkoon.

Keitä kunnes neste on imeytynyt.

Sulata ja valuta katkaravut.

Hienonna karkeaksi ja sekoita pinaattiseokseen.

Kauli taikina suorakaiteenmuotoiseksi levyksi.

Leikkaa taikina täyteen noin 3 cm:n pituisia viiltoja (taikinasta tulee "verkkomainen" ;) . Nosta toiselle fileelle täyte ja nosta toinen file päälle.

Nosta täytetyt kalafileet taikinalle ja kääri kala siihen.

Kypsennä 200 asteessa noin 45 min. Tarjoa keitettyjen perunoiden ja salaatin kanssa.

Reseptistä tulee n. 7 annosta ja yksi annos painaa n. 258 grammaa

Krista74

Krista74 sanoi...

Suluissa se, mitä oikeasti tuli laitettua ruokaan ja sen mukaan kalorit laskettu!

sunnuntai 22.02.2009 klo 12:10

AineksetMääräEnergiaPHRK
Voitaikina keskiarvo, täytteetön 571g2863kcal30.2g190.7g222.3g9.5g
Kirjolohifilee 947g1566kcal158.6g0g104.2g0g
Sitruunamehu, laimentamaton34g7.2kcal0.1g0.5g0g0g
Pinaattipakaste 150g91g13kcal1.7g0.4g0.5g1.2g
Sipuli (kuorittu)63g17kcal0.8g3g0.1g1.1g
Rypsiöljy 16g141kcal0g0g16g0g
Ranskankerma Valio137g383kcal3.4g4.8g38.3g0g
Katkarapu 205g141kcal29.7g0g2.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4128g10261kcal449g398.8g767.4g23.6g
Valittu annoskoko2064g5131kcal224.5g199.4g383.7g11.8g
Annoskoko puolitettuna1032g2565kcal112.3g99.7g191.9g5.9g
Arvot/100g100g249kcal10.9g9.7g18.6g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=106880