Rahkapiirakka

Pohja:
3,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
0,5 tl suolaa
2 dl kevytkermaa
1 muna
1/2 dl ruokaöljyä

Täyte
1 prk maitorahkaa
1 muna
1 ld sokeria
1 dl maitoa

POHJA

Sekoita kuivat aineet keskenään.

Lisää kerma, kananmuna ja ölyseos nopeasti sekoittaen.

Levitä taikinaseos voideltuun, pyöreään paistovuokaan (halk. 30 cm).

TÄYTE

Sekoita maitorahka, kananmuna, sokeri ja maito keskenään.

Kaada seos taikinan päälle.

Ripottele rusinoita, vaniljasokeria ja kanelia päälle.

Voit myös laittaa taikinan päälle persikanpuolikkaita ja kaataa seoksen niiden päälle.

Paistetaan n. 200 asteessa 20-30min.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 101 grammaa

Carin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 23g79kcal2.3g16.1g0.3g0.8g
Leivinjauhe 1g1.8kcal0.1g0.4g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g0.8g3.2kcal0g0.8g0g0g
Suola, annos 3g0.3g0kcal0g0g0g0g
Kevytkerma, Pirkka , vähälaktoosinen, iskukuumennettu (Ingman), annos 50g20g24kcal0.6g0.9g2g0g
Kananmuna kuoreton 11g16kcal1.4g0g1.1g0g
Maitorahka, maustamaton hyla 0,3% (Valio) 250 g25g16kcal2.7g1g0.1g0g
Sokeri 10g41kcal0g10g0g0g
Kevytmaito, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1 ug 10g4.6kcal0.3g0.5g0.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana202g370kcal14.8g59.4g7.2g1.6g
Valittu annoskoko101g185kcal7.4g29.7g3.6g0.8g
Annoskoko puolitettuna51g92kcal3.7g14.9g1.8g0.4g
Arvot/100g100g183kcal7.3g29.4g3.6g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=106908