Rahkapiirakka

Pohja:
3,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
0,5 tl suolaa
2 dl kevytkermaa
1 muna
1/2 dl ruokaöljyä

Täyte
1 prk maitorahkaa
1 muna
1 ld sokeria
1 dl maitoa

POHJA

Sekoita kuivat aineet keskenään.

Lisää kerma, kananmuna ja ölyseos nopeasti sekoittaen.

Levitä taikinaseos voideltuun, pyöreään paistovuokaan (halk. 30 cm).

TÄYTE

Sekoita maitorahka, kananmuna, sokeri ja maito keskenään.

Kaada seos taikinan päälle.

Ripottele rusinoita, vaniljasokeria ja kanelia päälle.

Voit myös laittaa taikinan päälle persikanpuolikkaita ja kaataa seoksen niiden päälle.

Paistetaan n. 200 asteessa 20-30min.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 101 grammaa

Carin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 276g946kcal28.1g193g3.3g9.7g
Leivinjauhe 12g21kcal0.6g4.5g0g0.1g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g10g38kcal0g9.5g0g0g
Suola, annos 3g3.6g0kcal0g0g0g0g
Kevytkerma, Pirkka , vähälaktoosinen, iskukuumennettu (Ingman), annos 50g240g288kcal7.7g10.8g24g0g
Kananmuna kuoreton 132g188kcal16.5g0.4g13.5g0g
Maitorahka, maustamaton hyla 0,3% (Valio) 250 g300g195kcal33g12.6g0.9g0g
Sokeri 120g487kcal0g119.8g0g0g
Kevytmaito, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1 ug 120g55kcal3.6g5.8g1.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2424g4435kcal179g712.8g87g19.6g
Valittu annoskoko1212g2217kcal89.5g356.4g43.5g9.8g
Annoskoko puolitettuna606g1109kcal44.8g178.2g21.8g4.9g
Arvot/100g100g183kcal7.4g29.4g3.6g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=106908