Rahkapiirakka

Pohja:
3,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
0,5 tl suolaa
2 dl kevytkermaa
1 muna
1/2 dl ruokaöljyä

Täyte
1 prk maitorahkaa
1 muna
1 ld sokeria
1 dl maitoa

POHJA

Sekoita kuivat aineet keskenään.

Lisää kerma, kananmuna ja ölyseos nopeasti sekoittaen.

Levitä taikinaseos voideltuun, pyöreään paistovuokaan (halk. 30 cm).

TÄYTE

Sekoita maitorahka, kananmuna, sokeri ja maito keskenään.

Kaada seos taikinan päälle.

Ripottele rusinoita, vaniljasokeria ja kanelia päälle.

Voit myös laittaa taikinan päälle persikanpuolikkaita ja kaataa seoksen niiden päälle.

Paistetaan n. 200 asteessa 20-30min.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 101 grammaa

Carin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 29g99kcal2.9g20.1g0.3g1g
Leivinjauhe 1.3g2.2kcal0.1g0.5g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g1g4kcal0g1g0g0g
Suola, annos 3g0.4g0kcal0g0g0g0g
Kevytkerma, Pirkka , vähälaktoosinen, iskukuumennettu (Ingman), annos 50g25g30kcal0.8g1.1g2.5g0g
Kananmuna kuoreton 14g20kcal1.7g0g1.4g0g
Maitorahka, maustamaton hyla 0,3% (Valio) 250 g31g20kcal3.4g1.3g0.1g0g
Sokeri 13g51kcal0g12.5g0g0g
Kevytmaito, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1 ug 13g5.7kcal0.4g0.6g0.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana253g462kcal18.6g74.2g9g2g
Valittu annoskoko126g231kcal9.3g37.1g4.5g1g
Annoskoko puolitettuna63g116kcal4.7g18.6g2.3g0.5g
Arvot/100g100g183kcal7.4g29.4g3.6g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=106908