Rahkapiirakka

Pohja:
3,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
0,5 tl suolaa
2 dl kevytkermaa
1 muna
1/2 dl ruokaöljyä

Täyte
1 prk maitorahkaa
1 muna
1 ld sokeria
1 dl maitoa

POHJA

Sekoita kuivat aineet keskenään.

Lisää kerma, kananmuna ja ölyseos nopeasti sekoittaen.

Levitä taikinaseos voideltuun, pyöreään paistovuokaan (halk. 30 cm).

TÄYTE

Sekoita maitorahka, kananmuna, sokeri ja maito keskenään.

Kaada seos taikinan päälle.

Ripottele rusinoita, vaniljasokeria ja kanelia päälle.

Voit myös laittaa taikinan päälle persikanpuolikkaita ja kaataa seoksen niiden päälle.

Paistetaan n. 200 asteessa 20-30min.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 101 grammaa

Carin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 322g1104kcal32.8g225.2g3.9g11.3g
Leivinjauhe 14g25kcal0.7g5.3g0g0.1g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g11g45kcal0g11.1g0g0g
Suola, annos 3g4.2g0kcal0g0g0g0g
Kevytkerma, Pirkka , vähälaktoosinen, iskukuumennettu (Ingman), annos 50g280g336kcal9g12.6g28g0g
Kananmuna kuoreton 154g220kcal19.2g0.5g15.8g0g
Maitorahka, maustamaton hyla 0,3% (Valio) 250 g350g227kcal38.5g14.7g1g0g
Sokeri 140g568kcal0g139.7g0g0g
Kevytmaito, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1 ug 140g64kcal4.2g6.7g2.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2828g5174kcal208.8g831.6g101.6g22.8g
Valittu annoskoko1414g2587kcal104.4g415.8g50.8g11.4g
Annoskoko puolitettuna707g1294kcal52.2g207.9g25.4g5.7g
Arvot/100g100g183kcal7.4g29.4g3.6g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=106908