Rahkapiirakka

Pohja:
3,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
0,5 tl suolaa
2 dl kevytkermaa
1 muna
1/2 dl ruokaöljyä

Täyte
1 prk maitorahkaa
1 muna
1 ld sokeria
1 dl maitoa

POHJA

Sekoita kuivat aineet keskenään.

Lisää kerma, kananmuna ja ölyseos nopeasti sekoittaen.

Levitä taikinaseos voideltuun, pyöreään paistovuokaan (halk. 30 cm).

TÄYTE

Sekoita maitorahka, kananmuna, sokeri ja maito keskenään.

Kaada seos taikinan päälle.

Ripottele rusinoita, vaniljasokeria ja kanelia päälle.

Voit myös laittaa taikinan päälle persikanpuolikkaita ja kaataa seoksen niiden päälle.

Paistetaan n. 200 asteessa 20-30min.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 101 grammaa

Carin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 368g1261kcal37.5g257.3g4.4g12.9g
Leivinjauhe 16g28kcal0.8g6g0g0.1g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g13g51kcal0g12.7g0g0g
Suola, annos 3g4.8g0kcal0g0g0g0g
Kevytkerma, Pirkka , vähälaktoosinen, iskukuumennettu (Ingman), annos 50g320g384kcal10.2g14.4g32g0g
Kananmuna kuoreton 176g251kcal22g0.5g18g0g
Maitorahka, maustamaton hyla 0,3% (Valio) 250 g400g260kcal44g16.8g1.2g0g
Sokeri 160g649kcal0g159.7g0g0g
Kevytmaito, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1 ug 160g73kcal4.8g7.7g2.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3232g5913kcal238.6g950.2g116g26g
Valittu annoskoko1616g2956kcal119.3g475.1g58g13g
Annoskoko puolitettuna808g1478kcal59.7g237.6g29g6.5g
Arvot/100g100g183kcal7.4g29.4g3.6g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=106908