Rahkapiirakka

Pohja:
3,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
0,5 tl suolaa
2 dl kevytkermaa
1 muna
1/2 dl ruokaöljyä

Täyte
1 prk maitorahkaa
1 muna
1 ld sokeria
1 dl maitoa

POHJA

Sekoita kuivat aineet keskenään.

Lisää kerma, kananmuna ja ölyseos nopeasti sekoittaen.

Levitä taikinaseos voideltuun, pyöreään paistovuokaan (halk. 30 cm).

TÄYTE

Sekoita maitorahka, kananmuna, sokeri ja maito keskenään.

Kaada seos taikinan päälle.

Ripottele rusinoita, vaniljasokeria ja kanelia päälle.

Voit myös laittaa taikinan päälle persikanpuolikkaita ja kaataa seoksen niiden päälle.

Paistetaan n. 200 asteessa 20-30min.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 101 grammaa

Carin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 414g1419kcal42.1g289.5g5g14.5g
Leivinjauhe 18g32kcal0.9g6.8g0g0.1g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g14g58kcal0g14.2g0g0g
Suola, annos 3g5.4g0kcal0g0g0g0g
Kevytkerma, Pirkka , vähälaktoosinen, iskukuumennettu (Ingman), annos 50g360g432kcal11.5g16.2g36g0g
Kananmuna kuoreton 198g282kcal24.7g0.6g20.3g0g
Maitorahka, maustamaton hyla 0,3% (Valio) 250 g450g292kcal49.5g18.9g1.3g0g
Sokeri 180g730kcal0g179.6g0g0g
Kevytmaito, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1 ug 180g82kcal5.4g8.6g2.7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3636g6652kcal268.2g1068.8g130.6g29.2g
Valittu annoskoko1818g3326kcal134.1g534.4g65.3g14.6g
Annoskoko puolitettuna909g1663kcal67.1g267.2g32.7g7.3g
Arvot/100g100g183kcal7.4g29.4g3.6g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=106908