Rahkapiirakka

Pohja:
3,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
0,5 tl suolaa
2 dl kevytkermaa
1 muna
1/2 dl ruokaöljyä

Täyte
1 prk maitorahkaa
1 muna
1 ld sokeria
1 dl maitoa

POHJA

Sekoita kuivat aineet keskenään.

Lisää kerma, kananmuna ja ölyseos nopeasti sekoittaen.

Levitä taikinaseos voideltuun, pyöreään paistovuokaan (halk. 30 cm).

TÄYTE

Sekoita maitorahka, kananmuna, sokeri ja maito keskenään.

Kaada seos taikinan päälle.

Ripottele rusinoita, vaniljasokeria ja kanelia päälle.

Voit myös laittaa taikinan päälle persikanpuolikkaita ja kaataa seoksen niiden päälle.

Paistetaan n. 200 asteessa 20-30min.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 101 grammaa

Carin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 460g1578kcal46.9g322g5.5g16.1g
Leivinjauhe 20g35kcal1g7.6g0g0.1g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g16g64kcal0g15.8g0g0g
Suola, annos 3g6g0kcal0g0g0g0g
Kevytkerma, Pirkka , vähälaktoosinen, iskukuumennettu (Ingman), annos 50g400g480kcal12.8g18g40g0g
Kananmuna kuoreton 220g314kcal27.5g0.7g22.6g0g
Maitorahka, maustamaton hyla 0,3% (Valio) 250 g500g325kcal55g21g1.5g0g
Sokeri 200g812kcal0g199.8g0g0g
Kevytmaito, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1 ug 200g91kcal6g9.6g3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4044g7399kcal298.4g1189g145.2g32.4g
Valittu annoskoko2022g3699kcal149.2g594.5g72.6g16.2g
Annoskoko puolitettuna1011g1850kcal74.6g297.3g36.3g8.1g
Arvot/100g100g183kcal7.4g29.4g3.6g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=106908