Rahkapiirakka

Pohja:
3,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
0,5 tl suolaa
2 dl kevytkermaa
1 muna
1/2 dl ruokaöljyä

Täyte
1 prk maitorahkaa
1 muna
1 ld sokeria
1 dl maitoa

POHJA

Sekoita kuivat aineet keskenään.

Lisää kerma, kananmuna ja ölyseos nopeasti sekoittaen.

Levitä taikinaseos voideltuun, pyöreään paistovuokaan (halk. 30 cm).

TÄYTE

Sekoita maitorahka, kananmuna, sokeri ja maito keskenään.

Kaada seos taikinan päälle.

Ripottele rusinoita, vaniljasokeria ja kanelia päälle.

Voit myös laittaa taikinan päälle persikanpuolikkaita ja kaataa seoksen niiden päälle.

Paistetaan n. 200 asteessa 20-30min.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 101 grammaa

Carin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 58g197kcal5.9g40.2g0.7g2g
Leivinjauhe 2.5g4.4kcal0.1g0.9g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g2g8kcal0g2g0g0g
Suola, annos 3g0.8g0kcal0g0g0g0g
Kevytkerma, Pirkka , vähälaktoosinen, iskukuumennettu (Ingman), annos 50g50g60kcal1.6g2.2g5g0g
Kananmuna kuoreton 28g39kcal3.4g0.1g2.8g0g
Maitorahka, maustamaton hyla 0,3% (Valio) 250 g63g41kcal6.9g2.6g0.2g0g
Sokeri 25g102kcal0g25g0g0g
Kevytmaito, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1 ug 25g11kcal0.8g1.2g0.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana506g925kcal37.4g148.4g18.2g4g
Valittu annoskoko253g462kcal18.7g74.2g9.1g2g
Annoskoko puolitettuna126g231kcal9.4g37.1g4.6g1g
Arvot/100g100g183kcal7.4g29.4g3.6g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=106908