Rahkapiirakka

Pohja:
3,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
0,5 tl suolaa
2 dl kevytkermaa
1 muna
1/2 dl ruokaöljyä

Täyte
1 prk maitorahkaa
1 muna
1 ld sokeria
1 dl maitoa

POHJA

Sekoita kuivat aineet keskenään.

Lisää kerma, kananmuna ja ölyseos nopeasti sekoittaen.

Levitä taikinaseos voideltuun, pyöreään paistovuokaan (halk. 30 cm).

TÄYTE

Sekoita maitorahka, kananmuna, sokeri ja maito keskenään.

Kaada seos taikinan päälle.

Ripottele rusinoita, vaniljasokeria ja kanelia päälle.

Voit myös laittaa taikinan päälle persikanpuolikkaita ja kaataa seoksen niiden päälle.

Paistetaan n. 200 asteessa 20-30min.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 101 grammaa

Carin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 80g276kcal8.2g56.3g1g2.8g
Leivinjauhe 3.5g6.1kcal0.2g1.3g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g2.8g11kcal0g2.8g0g0g
Suola, annos 3g1g0kcal0g0g0g0g
Kevytkerma, Pirkka , vähälaktoosinen, iskukuumennettu (Ingman), annos 50g70g84kcal2.2g3.1g7g0g
Kananmuna kuoreton 39g55kcal4.8g0.1g3.9g0g
Maitorahka, maustamaton hyla 0,3% (Valio) 250 g87g57kcal9.6g3.7g0.3g0g
Sokeri 35g142kcal0g34.9g0g0g
Kevytmaito, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1 ug 35g16kcal1g1.7g0.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana707g1293kcal52g207.8g25.4g5.6g
Valittu annoskoko354g647kcal26g103.9g12.7g2.8g
Annoskoko puolitettuna177g323kcal13g52g6.4g1.4g
Arvot/100g100g183kcal7.4g29.4g3.6g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=106908