Rahkapiirakka

Pohja:
3,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
0,5 tl suolaa
2 dl kevytkermaa
1 muna
1/2 dl ruokaöljyä

Täyte
1 prk maitorahkaa
1 muna
1 ld sokeria
1 dl maitoa

POHJA

Sekoita kuivat aineet keskenään.

Lisää kerma, kananmuna ja ölyseos nopeasti sekoittaen.

Levitä taikinaseos voideltuun, pyöreään paistovuokaan (halk. 30 cm).

TÄYTE

Sekoita maitorahka, kananmuna, sokeri ja maito keskenään.

Kaada seos taikinan päälle.

Ripottele rusinoita, vaniljasokeria ja kanelia päälle.

Voit myös laittaa taikinan päälle persikanpuolikkaita ja kaataa seoksen niiden päälle.

Paistetaan n. 200 asteessa 20-30min.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 101 grammaa

Carin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 92g315kcal9.4g64.3g1.1g3.2g
Leivinjauhe 4g7kcal0.2g1.5g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g3.2g13kcal0g3.2g0g0g
Suola, annos 3g1.2g0kcal0g0g0g0g
Kevytkerma, Pirkka , vähälaktoosinen, iskukuumennettu (Ingman), annos 50g80g96kcal2.6g3.6g8g0g
Kananmuna kuoreton 44g63kcal5.5g0.1g4.5g0g
Maitorahka, maustamaton hyla 0,3% (Valio) 250 g100g65kcal11g4.2g0.3g0g
Sokeri 40g162kcal0g39.9g0g0g
Kevytmaito, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1 ug 40g18kcal1.2g1.9g0.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana808g1478kcal59.8g237.4g29g6.4g
Valittu annoskoko404g739kcal29.9g118.7g14.5g3.2g
Annoskoko puolitettuna202g370kcal15g59.4g7.3g1.6g
Arvot/100g100g183kcal7.4g29.4g3.6g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=106908