Rahkapiirakka

Pohja:
3,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
0,5 tl suolaa
2 dl kevytkermaa
1 muna
1/2 dl ruokaöljyä

Täyte
1 prk maitorahkaa
1 muna
1 ld sokeria
1 dl maitoa

POHJA

Sekoita kuivat aineet keskenään.

Lisää kerma, kananmuna ja ölyseos nopeasti sekoittaen.

Levitä taikinaseos voideltuun, pyöreään paistovuokaan (halk. 30 cm).

TÄYTE

Sekoita maitorahka, kananmuna, sokeri ja maito keskenään.

Kaada seos taikinan päälle.

Ripottele rusinoita, vaniljasokeria ja kanelia päälle.

Voit myös laittaa taikinan päälle persikanpuolikkaita ja kaataa seoksen niiden päälle.

Paistetaan n. 200 asteessa 20-30min.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 101 grammaa

Carin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 103g355kcal10.5g72.4g1.2g3.6g
Leivinjauhe 4.5g7.9kcal0.2g1.7g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g3.6g14kcal0g3.6g0g0g
Suola, annos 3g1.3g0kcal0g0g0g0g
Kevytkerma, Pirkka , vähälaktoosinen, iskukuumennettu (Ingman), annos 50g90g108kcal2.9g4g9g0g
Kananmuna kuoreton 50g71kcal6.2g0.1g5.1g0g
Maitorahka, maustamaton hyla 0,3% (Valio) 250 g112g73kcal12.4g4.7g0.3g0g
Sokeri 45g183kcal0g44.9g0g0g
Kevytmaito, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1 ug 45g21kcal1.3g2.2g0.7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana909g1663kcal67g267.2g32.6g7.2g
Valittu annoskoko455g832kcal33.5g133.6g16.3g3.6g
Annoskoko puolitettuna227g416kcal16.8g66.8g8.2g1.8g
Arvot/100g100g183kcal7.4g29.4g3.6g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=106908