Rahkapiirakka

Pohja:
3,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
0,5 tl suolaa
2 dl kevytkermaa
1 muna
1/2 dl ruokaöljyä

Täyte
1 prk maitorahkaa
1 muna
1 ld sokeria
1 dl maitoa

POHJA

Sekoita kuivat aineet keskenään.

Lisää kerma, kananmuna ja ölyseos nopeasti sekoittaen.

Levitä taikinaseos voideltuun, pyöreään paistovuokaan (halk. 30 cm).

TÄYTE

Sekoita maitorahka, kananmuna, sokeri ja maito keskenään.

Kaada seos taikinan päälle.

Ripottele rusinoita, vaniljasokeria ja kanelia päälle.

Voit myös laittaa taikinan päälle persikanpuolikkaita ja kaataa seoksen niiden päälle.

Paistetaan n. 200 asteessa 20-30min.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 101 grammaa

Carin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 115g394kcal11.7g80.4g1.4g4g
Leivinjauhe 5g8.8kcal0.3g1.9g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g4g16kcal0g4g0g0g
Suola, annos 3g1.5g0kcal0g0g0g0g
Kevytkerma, Pirkka , vähälaktoosinen, iskukuumennettu (Ingman), annos 50g100g120kcal3.2g4.5g10g0g
Kananmuna kuoreton 55g78kcal6.9g0.2g5.6g0g
Maitorahka, maustamaton hyla 0,3% (Valio) 250 g125g81kcal13.7g5.2g0.4g0g
Sokeri 50g203kcal0g49.9g0g0g
Kevytmaito, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1 ug 50g23kcal1.5g2.4g0.7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1010g1848kcal74.6g297g36.2g8g
Valittu annoskoko505g924kcal37.3g148.5g18.1g4g
Annoskoko puolitettuna253g462kcal18.7g74.3g9.1g2g
Arvot/100g100g183kcal7.4g29.4g3.6g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=106908