Rahkapiirakka

Pohja:
3,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
0,5 tl suolaa
2 dl kevytkermaa
1 muna
1/2 dl ruokaöljyä

Täyte
1 prk maitorahkaa
1 muna
1 ld sokeria
1 dl maitoa

POHJA

Sekoita kuivat aineet keskenään.

Lisää kerma, kananmuna ja ölyseos nopeasti sekoittaen.

Levitä taikinaseos voideltuun, pyöreään paistovuokaan (halk. 30 cm).

TÄYTE

Sekoita maitorahka, kananmuna, sokeri ja maito keskenään.

Kaada seos taikinan päälle.

Ripottele rusinoita, vaniljasokeria ja kanelia päälle.

Voit myös laittaa taikinan päälle persikanpuolikkaita ja kaataa seoksen niiden päälle.

Paistetaan n. 200 asteessa 20-30min.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 101 grammaa

Carin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 138g473kcal14g96.5g1.7g4.8g
Leivinjauhe 6g11kcal0.3g2.3g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g4.8g19kcal0g4.7g0g0g
Suola, annos 3g1.8g0kcal0g0g0g0g
Kevytkerma, Pirkka , vähälaktoosinen, iskukuumennettu (Ingman), annos 50g120g144kcal3.8g5.4g12g0g
Kananmuna kuoreton 66g94kcal8.2g0.2g6.8g0g
Maitorahka, maustamaton hyla 0,3% (Valio) 250 g150g97kcal16.5g6.3g0.4g0g
Sokeri 60g243kcal0g59.9g0g0g
Kevytmaito, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1 ug 60g27kcal1.8g2.9g0.9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1212g2217kcal89.2g356.4g43.6g9.6g
Valittu annoskoko606g1109kcal44.6g178.2g21.8g4.8g
Annoskoko puolitettuna303g554kcal22.3g89.1g10.9g2.4g
Arvot/100g100g183kcal7.4g29.4g3.6g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=106908