Rahkapiirakka

Pohja:
3,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
0,5 tl suolaa
2 dl kevytkermaa
1 muna
1/2 dl ruokaöljyä

Täyte
1 prk maitorahkaa
1 muna
1 ld sokeria
1 dl maitoa

POHJA

Sekoita kuivat aineet keskenään.

Lisää kerma, kananmuna ja ölyseos nopeasti sekoittaen.

Levitä taikinaseos voideltuun, pyöreään paistovuokaan (halk. 30 cm).

TÄYTE

Sekoita maitorahka, kananmuna, sokeri ja maito keskenään.

Kaada seos taikinan päälle.

Ripottele rusinoita, vaniljasokeria ja kanelia päälle.

Voit myös laittaa taikinan päälle persikanpuolikkaita ja kaataa seoksen niiden päälle.

Paistetaan n. 200 asteessa 20-30min.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 101 grammaa

Carin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 184g631kcal18.7g128.7g2.2g6.4g
Leivinjauhe 8g14kcal0.4g3g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g6.4g26kcal0g6.3g0g0g
Suola, annos 3g2.4g0kcal0g0g0g0g
Kevytkerma, Pirkka , vähälaktoosinen, iskukuumennettu (Ingman), annos 50g160g192kcal5.1g7.2g16g0g
Kananmuna kuoreton 88g125kcal11g0.3g9g0g
Maitorahka, maustamaton hyla 0,3% (Valio) 250 g200g130kcal22g8.4g0.6g0g
Sokeri 80g324kcal0g79.8g0g0g
Kevytmaito, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1 ug 80g36kcal2.4g3.8g1.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1616g2956kcal119.2g475g58g12.8g
Valittu annoskoko808g1478kcal59.6g237.5g29g6.4g
Annoskoko puolitettuna404g739kcal29.8g118.8g14.5g3.2g
Arvot/100g100g183kcal7.4g29.4g3.6g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=106908