Rahkapiirakka

Pohja:
3,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
0,5 tl suolaa
2 dl kevytkermaa
1 muna
1/2 dl ruokaöljyä

Täyte
1 prk maitorahkaa
1 muna
1 ld sokeria
1 dl maitoa

POHJA

Sekoita kuivat aineet keskenään.

Lisää kerma, kananmuna ja ölyseos nopeasti sekoittaen.

Levitä taikinaseos voideltuun, pyöreään paistovuokaan (halk. 30 cm).

TÄYTE

Sekoita maitorahka, kananmuna, sokeri ja maito keskenään.

Kaada seos taikinan päälle.

Ripottele rusinoita, vaniljasokeria ja kanelia päälle.

Voit myös laittaa taikinan päälle persikanpuolikkaita ja kaataa seoksen niiden päälle.

Paistetaan n. 200 asteessa 20-30min.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 101 grammaa

Carin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 207g710kcal21.1g144.8g2.5g7.2g
Leivinjauhe 9g16kcal0.5g3.4g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g7.2g29kcal0g7.1g0g0g
Suola, annos 3g2.7g0kcal0g0g0g0g
Kevytkerma, Pirkka , vähälaktoosinen, iskukuumennettu (Ingman), annos 50g180g216kcal5.8g8.1g18g0g
Kananmuna kuoreton 99g141kcal12.4g0.3g10.1g0g
Maitorahka, maustamaton hyla 0,3% (Valio) 250 g225g146kcal24.7g9.4g0.7g0g
Sokeri 90g365kcal0g89.8g0g0g
Kevytmaito, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1 ug 90g41kcal2.7g4.3g1.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1818g3326kcal134.4g534.4g65.2g14.4g
Valittu annoskoko909g1663kcal67.2g267.2g32.6g7.2g
Annoskoko puolitettuna455g832kcal33.6g133.6g16.3g3.6g
Arvot/100g100g183kcal7.4g29.4g3.6g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=106908