Appelsiinipihvit

Appelsiini antaa mukavan säväyksen jauhelihapihveille.

Näitä tarvitset:
# 2 tuoretta appelsiinia
# 400-500 g naudan jauhelihaa
# 1 muna
# 1+2 rkl sinapinsiemeniä
# suolaa, mustapippuria
# öljyä paistamiseen
# 800 g jauhoisia perunoita
# 50 g voita
# persiljaa tai pinaattia
# neitsytoliiviöljyä, sormisuolaa

Pihvitaikinaa kannattaa tehdä saman tien tupla-annos ja pyöritellä toinen puoli pulliksi pakkaseen.

Aloita muusin teosta.

Kuori perunat ja laita kiehumaan suolattuun veteen.

Pese juuresharjalla porkkanat (älä turhaan kuori pois makua ja vitamiineja).

Viipaloi porkkanat vinottain ja laita kiehumaan vähään veteen, johon on lisätty desilitran verran appelsiinimehua ja hieman suolaa.

Keitä porkkanat al dente -kypsiksi.

Pese toisen appelsiinin kuori lämpimällä vedellä ja juuresharjalla.

Kuivaa pinta ja raasta oranssi osa kulhoon - välttele kuoren valkoista osaa.

Lisää kulhoon jauheliha, muna, tasainen 1 tl suolaa, muutama pyöräytys mustapippurimyllystä sekä 1 rkl sinapinsiemeniä.

Vaivaa tasaiseksi taikinaksi ja tee litteitä pihvejä.

Paista ne miedolla lämmöllä öljyssä 2-3 minuuttia per puoli.

Tai paista pihveihin hyvä pinta pannulla ja kypsennä 180-asteisessa uunissa 8-10 minuuttia.

Kaada kypsistä perunoista vesi (säästä osa mahdollista notkistamista varten).

Nuiji karkeaksi survokseksi.

Kääntele joukkoon reilu nokare voita ja hienoksi hakattua persiljaa tai ryöpättyä pinaattia.

Valuta porkkanaviipaleet siivilässä, mutta pidä lämpiminä.

Kuori appelsiinit ja nylje lohkot kalvottomiksi.

Paahda kuumalla kuivalla pannulla 2 rkl sinapinsiemeniä - varo polttamasta.

Kokoa annokset.

Pyöräytä pihvejä paahdetuissa sinapinsiemenissä.

Lusikoi sen viereen perunamuusia.

Pyörittele kulhossa loppuja sinapinsiemeniä, porkkanoita ja appelsiiniviipaleita oliiviöljyn kera ja lusikoi salaatti lautasille.

Ripota pinnalle vähän sormisuolaa.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 936 grammaa

Mirliina
AineksetMääräEnergiaPHRK
Nauta-sika jauheliha (20% rasvaa), Snellman1600g4223kcal279.9g0g319.9g0g
Sipuli (kuorittu)120g32kcal1.6g5.8g0.2g2g
Suola, annos 3g20g0kcal0g0g0g0g
Kananmuna kuoreton 220g314kcal27.5g0.7g22.5g0g
Kukkakaali 300g72kcal5.4g6.6g0.9g6.9g
Parsakaali, 100 g, 1,5 dl300g90kcal13.8g5.7g0.9g4.8g
Atria broilerin fileesuikale naturell300g330kcal69g0g6.3g0g
Tuorejuusto, Ruohosipuli kevyt, Pirkka200g360kcal10g13.4g30g6g
Pirkka Sipulikuutiot 200g/pussi50g13kcal0.6g2.4g0.1g0g
Kevyt ruokakerma 7% (Flora)200g170kcal2g7g14g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl5.2g47kcal0g0g5.2g0g
Suomalainen edamjuusto (Pirkka)120g396kcal32.4g0g28.8g0g
Garam Masala Spice Mix, Santa Maria, 44g10g31kcal0.8g5.8g0.5g0g
Porkkana 300g98kcal1.9g16.7g0.6g7.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana7488g12351kcal889.8g128.2g859.8g54.6g
Valittu annoskoko3744g6175kcal444.9g64.1g429.9g27.3g
Annoskoko puolitettuna1872g3088kcal222.5g32.1g215g13.7g
Arvot/100g100g165kcal11.9g1.7g11.5g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=108020