Appelsiinipihvit

Appelsiini antaa mukavan säväyksen jauhelihapihveille.

Näitä tarvitset:
# 2 tuoretta appelsiinia
# 400-500 g naudan jauhelihaa
# 1 muna
# 1+2 rkl sinapinsiemeniä
# suolaa, mustapippuria
# öljyä paistamiseen
# 800 g jauhoisia perunoita
# 50 g voita
# persiljaa tai pinaattia
# neitsytoliiviöljyä, sormisuolaa

Pihvitaikinaa kannattaa tehdä saman tien tupla-annos ja pyöritellä toinen puoli pulliksi pakkaseen.

Aloita muusin teosta.

Kuori perunat ja laita kiehumaan suolattuun veteen.

Pese juuresharjalla porkkanat (älä turhaan kuori pois makua ja vitamiineja).

Viipaloi porkkanat vinottain ja laita kiehumaan vähään veteen, johon on lisätty desilitran verran appelsiinimehua ja hieman suolaa.

Keitä porkkanat al dente -kypsiksi.

Pese toisen appelsiinin kuori lämpimällä vedellä ja juuresharjalla.

Kuivaa pinta ja raasta oranssi osa kulhoon - välttele kuoren valkoista osaa.

Lisää kulhoon jauheliha, muna, tasainen 1 tl suolaa, muutama pyöräytys mustapippurimyllystä sekä 1 rkl sinapinsiemeniä.

Vaivaa tasaiseksi taikinaksi ja tee litteitä pihvejä.

Paista ne miedolla lämmöllä öljyssä 2-3 minuuttia per puoli.

Tai paista pihveihin hyvä pinta pannulla ja kypsennä 180-asteisessa uunissa 8-10 minuuttia.

Kaada kypsistä perunoista vesi (säästä osa mahdollista notkistamista varten).

Nuiji karkeaksi survokseksi.

Kääntele joukkoon reilu nokare voita ja hienoksi hakattua persiljaa tai ryöpättyä pinaattia.

Valuta porkkanaviipaleet siivilässä, mutta pidä lämpiminä.

Kuori appelsiinit ja nylje lohkot kalvottomiksi.

Paahda kuumalla kuivalla pannulla 2 rkl sinapinsiemeniä - varo polttamasta.

Kokoa annokset.

Pyöräytä pihvejä paahdetuissa sinapinsiemenissä.

Lusikoi sen viereen perunamuusia.

Pyörittele kulhossa loppuja sinapinsiemeniä, porkkanoita ja appelsiiniviipaleita oliiviöljyn kera ja lusikoi salaatti lautasille.

Ripota pinnalle vähän sormisuolaa.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 936 grammaa

Mirliina
AineksetMääräEnergiaPHRK
Nauta-sika jauheliha (20% rasvaa), Snellman3199g8445kcal559.8g0g639.8g0g
Sipuli (kuorittu)240g65kcal3.1g11.5g0.5g4.1g
Suola, annos 3g40g0kcal0g0g0g0g
Kananmuna kuoreton 440g628kcal55g1.3g45.1g0g
Kukkakaali 600g144kcal10.9g13.2g1.8g13.8g
Parsakaali, 100 g, 1,5 dl600g180kcal27.6g11.4g1.8g9.6g
Atria broilerin fileesuikale naturell600g660kcal138g0g12.6g0g
Tuorejuusto, Ruohosipuli kevyt, Pirkka400g720kcal20g26.8g60g12g
Pirkka Sipulikuutiot 200g/pussi100g26kcal1.2g4.8g0.2g0g
Kevyt ruokakerma 7% (Flora)400g340kcal4g14g28g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl10g94kcal0g0g10.4g0g
Suomalainen edamjuusto (Pirkka)240g792kcal64.8g0g57.6g0g
Garam Masala Spice Mix, Santa Maria, 44g20g62kcal1.7g11.6g1g0g
Porkkana 600g196kcal3.7g33.3g1.2g15.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana14976g24701kcal1779.6g255.8g1720g109.6g
Valittu annoskoko7488g12351kcal889.8g127.9g860g54.8g
Annoskoko puolitettuna3744g6175kcal444.9g64g430g27.4g
Arvot/100g100g165kcal11.9g1.7g11.5g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=108020