Punasipuli-fetapizza(Pirkka ohje)

Siirry sivulle!

1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen.

Sekoita joukkoon suola, sokeri ja osa jauhoista.

Valuta salaattijuustot siivilässä.

Mittaa öljymarinadi taikinaan ja lisää loput jauhot käsin hyvin vaivaten.

Vaivaa pehmeä taikina sileäksi palloksi pöydällä.

Jaa taikina kahtia, jauhota ja nosta palat takaisin kulhoon.

Kohota kaksinkertaiseksi.

2. Kuori ja halkaise punasipulit.

Leikkaa puolikkaat 6 lohkoksi niin, että kanta pitää lohkot koossa.

Lado lohkot pellille leivinpaperin päälle.

Vatkaa öljymarinadi, balsamiviinietikka, sokeri ja suola.

Voitele sipulilohkot seoksella.

Paista sipuleita 225 asteessa noin 10 minuuttia.

Anna jäähtyä.

Viipaloi tomaatit.

3. Taputtele toinen taikinoista ohueksi pohjaksi (Ø 28 cm) pellille leivinpaperin päälle.

Levitä 3/4 dl ranskankermaa pohjalle tasaiseksi kerrokseksi.

Ripottele päälle 1 dl juustoraastetta.

Asettele puolet sipulilohkoista ja tomaattiviipaleista pizzalle.

Muserra puolet juustokuutioista tasaisesti pizzalle ja levitä puolet viipaloiduista oliiveista päälle.

4. Paista pizzaa uunin alatasolla 225 asteessa 15?17 minuuttia.

5. Leivo, täytä ja paista toinen pohja välit­tömästi.

Ripottele pizzalle oreganoa.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 510 grammaa

Jjarvi76
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 125g0kcal0g0g0g0g
Hiiva 13g9kcal1.6g0.1g0.1g0.9g
Vehnäjauho puolikarkea 163g558kcal16.6g113.8g2g5.7g
Oliiviöljy 14g119kcal0g0g13.5g0g
Punasipuli, kuorittu, 100g300g81kcal3.9g14.4g0.6g5.1g
Balsamiviinietikka (Kuhne), annos 15g15g17kcal0.1g3.5g0g0g
Sokeri13g53kcal0g13g0g0g
Suola, annos 3g2.5g0kcal0g0g0g0g
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g125g25kcal0.8g4.8g0.4g1.8g
Ranskankerma kevyt rasvaa 5%75g68kcal3g5.7g3.8g0g
Pirkka Emmental-Mozzarella juustoraaste100g360kcal29g1.7g28g0g
Salaattijuustokuutio (Pirkka), annos 200g50g135kcal9g1g10.5g0g
Oliivi musta kivetön (Pirkka), annos 2.9g25g30kcal0.2g1.1g3.3g0g
Oregano, kuivattu 0.5g1.5kcal0.1g0.1g0.1g0.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2040g2914kcal128.6g318.4g124.6g27.4g
Valittu annoskoko1020g1457kcal64.3g159.2g62.3g13.7g
Annoskoko puolitettuna510g728kcal32.2g79.6g31.2g6.9g
Arvot/100g100g143kcal6.3g15.6g6.1g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=108168