Punasipuli-fetapizza(Pirkka ohje)

Siirry sivulle!

1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen.

Sekoita joukkoon suola, sokeri ja osa jauhoista.

Valuta salaattijuustot siivilässä.

Mittaa öljymarinadi taikinaan ja lisää loput jauhot käsin hyvin vaivaten.

Vaivaa pehmeä taikina sileäksi palloksi pöydällä.

Jaa taikina kahtia, jauhota ja nosta palat takaisin kulhoon.

Kohota kaksinkertaiseksi.

2. Kuori ja halkaise punasipulit.

Leikkaa puolikkaat 6 lohkoksi niin, että kanta pitää lohkot koossa.

Lado lohkot pellille leivinpaperin päälle.

Vatkaa öljymarinadi, balsamiviinietikka, sokeri ja suola.

Voitele sipulilohkot seoksella.

Paista sipuleita 225 asteessa noin 10 minuuttia.

Anna jäähtyä.

Viipaloi tomaatit.

3. Taputtele toinen taikinoista ohueksi pohjaksi (Ø 28 cm) pellille leivinpaperin päälle.

Levitä 3/4 dl ranskankermaa pohjalle tasaiseksi kerrokseksi.

Ripottele päälle 1 dl juustoraastetta.

Asettele puolet sipulilohkoista ja tomaattiviipaleista pizzalle.

Muserra puolet juustokuutioista tasaisesti pizzalle ja levitä puolet viipaloiduista oliiveista päälle.

4. Paista pizzaa uunin alatasolla 225 asteessa 15?17 minuuttia.

5. Leivo, täytä ja paista toinen pohja välit­tömästi.

Ripottele pizzalle oreganoa.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 510 grammaa

Jjarvi76
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 188g0kcal0g0g0g0g
Hiiva 19g14kcal2.5g0.2g0.1g1.3g
Vehnäjauho puolikarkea 244g837kcal24.9g170.7g2.9g8.5g
Oliiviöljy 20g179kcal0g0g20.3g0g
Punasipuli, kuorittu, 100g450g122kcal5.9g21.6g0.9g7.7g
Balsamiviinietikka (Kuhne), annos 15g23g25kcal0.2g5.2g0g0g
Sokeri20g79kcal0g19.5g0g0g
Suola, annos 3g3.8g0kcal0g0g0g0g
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g188g38kcal1.1g7.1g0.6g2.6g
Ranskankerma kevyt rasvaa 5%113g101kcal4.5g8.6g5.6g0g
Pirkka Emmental-Mozzarella juustoraaste150g540kcal43.5g2.6g42g0g
Salaattijuustokuutio (Pirkka), annos 200g75g203kcal13.5g1.5g15.8g0g
Oliivi musta kivetön (Pirkka), annos 2.9g38g45kcal0.3g1.7g4.9g0g
Oregano, kuivattu 0.8g2.3kcal0.1g0.2g0.1g0.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3060g4371kcal193g477.8g186.4g40.8g
Valittu annoskoko1530g2185kcal96.5g238.9g93.2g20.4g
Annoskoko puolitettuna765g1093kcal48.3g119.5g46.6g10.2g
Arvot/100g100g143kcal6.3g15.6g6.1g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=108168