Punasipuli-fetapizza(Pirkka ohje)

Siirry sivulle!

1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen.

Sekoita joukkoon suola, sokeri ja osa jauhoista.

Valuta salaattijuustot siivilässä.

Mittaa öljymarinadi taikinaan ja lisää loput jauhot käsin hyvin vaivaten.

Vaivaa pehmeä taikina sileäksi palloksi pöydällä.

Jaa taikina kahtia, jauhota ja nosta palat takaisin kulhoon.

Kohota kaksinkertaiseksi.

2. Kuori ja halkaise punasipulit.

Leikkaa puolikkaat 6 lohkoksi niin, että kanta pitää lohkot koossa.

Lado lohkot pellille leivinpaperin päälle.

Vatkaa öljymarinadi, balsamiviinietikka, sokeri ja suola.

Voitele sipulilohkot seoksella.

Paista sipuleita 225 asteessa noin 10 minuuttia.

Anna jäähtyä.

Viipaloi tomaatit.

3. Taputtele toinen taikinoista ohueksi pohjaksi (Ø 28 cm) pellille leivinpaperin päälle.

Levitä 3/4 dl ranskankermaa pohjalle tasaiseksi kerrokseksi.

Ripottele päälle 1 dl juustoraastetta.

Asettele puolet sipulilohkoista ja tomaattiviipaleista pizzalle.

Muserra puolet juustokuutioista tasaisesti pizzalle ja levitä puolet viipaloiduista oliiveista päälle.

4. Paista pizzaa uunin alatasolla 225 asteessa 15?17 minuuttia.

5. Leivo, täytä ja paista toinen pohja välit­tömästi.

Ripottele pizzalle oreganoa.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 510 grammaa

Jjarvi76
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 313g0kcal0g0g0g0g
Hiiva 31g23kcal4.1g0.3g0.1g2.2g
Vehnäjauho puolikarkea 406g1395kcal41.4g284.5g4.9g14.2g
Oliiviöljy 34g299kcal0g0g33.8g0g
Punasipuli, kuorittu, 100g750g203kcal9.8g36g1.5g12.8g
Balsamiviinietikka (Kuhne), annos 15g38g42kcal0.3g8.6g0g0g
Sokeri33g132kcal0g32.5g0g0g
Suola, annos 3g6.3g0kcal0g0g0g0g
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g313g64kcal1.9g11.9g0.9g4.4g
Ranskankerma kevyt rasvaa 5%188g169kcal7.5g14.3g9.4g0g
Pirkka Emmental-Mozzarella juustoraaste250g900kcal72.5g4.3g70g0g
Salaattijuustokuutio (Pirkka), annos 200g125g338kcal22.5g2.5g26.3g0g
Oliivi musta kivetön (Pirkka), annos 2.9g63g74kcal0.6g2.8g8.1g0g
Oregano, kuivattu 1.3g3.8kcal0.1g0.3g0.1g0.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5100g7284kcal321.4g796g310.2g68.2g
Valittu annoskoko2550g3642kcal160.7g398g155.1g34.1g
Annoskoko puolitettuna1275g1821kcal80.4g199g77.6g17.1g
Arvot/100g100g143kcal6.3g15.6g6.1g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=108168