Punasipuli-fetapizza(Pirkka ohje)

Siirry sivulle!

1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen.

Sekoita joukkoon suola, sokeri ja osa jauhoista.

Valuta salaattijuustot siivilässä.

Mittaa öljymarinadi taikinaan ja lisää loput jauhot käsin hyvin vaivaten.

Vaivaa pehmeä taikina sileäksi palloksi pöydällä.

Jaa taikina kahtia, jauhota ja nosta palat takaisin kulhoon.

Kohota kaksinkertaiseksi.

2. Kuori ja halkaise punasipulit.

Leikkaa puolikkaat 6 lohkoksi niin, että kanta pitää lohkot koossa.

Lado lohkot pellille leivinpaperin päälle.

Vatkaa öljymarinadi, balsamiviinietikka, sokeri ja suola.

Voitele sipulilohkot seoksella.

Paista sipuleita 225 asteessa noin 10 minuuttia.

Anna jäähtyä.

Viipaloi tomaatit.

3. Taputtele toinen taikinoista ohueksi pohjaksi (Ø 28 cm) pellille leivinpaperin päälle.

Levitä 3/4 dl ranskankermaa pohjalle tasaiseksi kerrokseksi.

Ripottele päälle 1 dl juustoraastetta.

Asettele puolet sipulilohkoista ja tomaattiviipaleista pizzalle.

Muserra puolet juustokuutioista tasaisesti pizzalle ja levitä puolet viipaloiduista oliiveista päälle.

4. Paista pizzaa uunin alatasolla 225 asteessa 15?17 minuuttia.

5. Leivo, täytä ja paista toinen pohja välit­tömästi.

Ripottele pizzalle oreganoa.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 510 grammaa

Jjarvi76
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 375g0kcal0g0g0g0g
Hiiva 38g28kcal4.9g0.4g0.2g2.6g
Vehnäjauho puolikarkea 488g1674kcal49.7g341.4g5.9g17.1g
Oliiviöljy 41g358kcal0g0g40.5g0g
Punasipuli, kuorittu, 100g900g243kcal11.7g43.2g1.8g15.3g
Balsamiviinietikka (Kuhne), annos 15g45g51kcal0.3g10.4g0g0g
Sokeri39g158kcal0g39g0g0g
Suola, annos 3g7.5g0kcal0g0g0g0g
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g375g76kcal2.3g14.3g1.1g5.3g
Ranskankerma kevyt rasvaa 5%225g203kcal9g17.1g11.3g0g
Pirkka Emmental-Mozzarella juustoraaste300g1081kcal87g5.1g84g0g
Salaattijuustokuutio (Pirkka), annos 200g150g405kcal27g3g31.5g0g
Oliivi musta kivetön (Pirkka), annos 2.9g75g89kcal0.7g3.3g9.8g0g
Oregano, kuivattu 1.5g4.6kcal0.2g0.3g0.2g0.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6120g8741kcal385.6g955g372.6g81.8g
Valittu annoskoko3060g4371kcal192.8g477.5g186.3g40.9g
Annoskoko puolitettuna1530g2185kcal96.4g238.8g93.2g20.5g
Arvot/100g100g143kcal6.3g15.6g6.1g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=108168