Punasipuli-fetapizza(Pirkka ohje)

Siirry sivulle!

1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen.

Sekoita joukkoon suola, sokeri ja osa jauhoista.

Valuta salaattijuustot siivilässä.

Mittaa öljymarinadi taikinaan ja lisää loput jauhot käsin hyvin vaivaten.

Vaivaa pehmeä taikina sileäksi palloksi pöydällä.

Jaa taikina kahtia, jauhota ja nosta palat takaisin kulhoon.

Kohota kaksinkertaiseksi.

2. Kuori ja halkaise punasipulit.

Leikkaa puolikkaat 6 lohkoksi niin, että kanta pitää lohkot koossa.

Lado lohkot pellille leivinpaperin päälle.

Vatkaa öljymarinadi, balsamiviinietikka, sokeri ja suola.

Voitele sipulilohkot seoksella.

Paista sipuleita 225 asteessa noin 10 minuuttia.

Anna jäähtyä.

Viipaloi tomaatit.

3. Taputtele toinen taikinoista ohueksi pohjaksi (Ø 28 cm) pellille leivinpaperin päälle.

Levitä 3/4 dl ranskankermaa pohjalle tasaiseksi kerrokseksi.

Ripottele päälle 1 dl juustoraastetta.

Asettele puolet sipulilohkoista ja tomaattiviipaleista pizzalle.

Muserra puolet juustokuutioista tasaisesti pizzalle ja levitä puolet viipaloiduista oliiveista päälle.

4. Paista pizzaa uunin alatasolla 225 asteessa 15?17 minuuttia.

5. Leivo, täytä ja paista toinen pohja välit­tömästi.

Ripottele pizzalle oreganoa.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 510 grammaa

Jjarvi76
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 500g0kcal0g0g0g0g
Hiiva 50g37kcal6.6g0.6g0.2g3.5g
Vehnäjauho puolikarkea 650g2231kcal66.3g455.2g7.8g22.8g
Oliiviöljy 54g478kcal0g0g54g0g
Punasipuli, kuorittu, 100g1201g324kcal15.6g57.6g2.4g20.4g
Balsamiviinietikka (Kuhne), annos 15g60g68kcal0.4g13.8g0g0g
Sokeri52g211kcal0g52g0g0g
Suola, annos 3g10g0kcal0g0g0g0g
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g500g102kcal3g19g1.5g7g
Ranskankerma kevyt rasvaa 5%300g270kcal12g22.8g15g0g
Pirkka Emmental-Mozzarella juustoraaste400g1441kcal116.1g6.8g112.1g0g
Salaattijuustokuutio (Pirkka), annos 200g200g540kcal36g4g42g0g
Oliivi musta kivetön (Pirkka), annos 2.9g100g119kcal0.9g4.4g13g0g
Oregano, kuivattu 2g6.1kcal0.2g0.4g0.2g0.9g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana8159g11655kcal514.2g1273.2g496.4g109.2g
Valittu annoskoko4080g5828kcal257.1g636.6g248.2g54.6g
Annoskoko puolitettuna2040g2914kcal128.6g318.3g124.1g27.3g
Arvot/100g100g143kcal6.3g15.6g6.1g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=108168