Punasipuli-fetapizza(Pirkka ohje)

Siirry sivulle!

1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen.

Sekoita joukkoon suola, sokeri ja osa jauhoista.

Valuta salaattijuustot siivilässä.

Mittaa öljymarinadi taikinaan ja lisää loput jauhot käsin hyvin vaivaten.

Vaivaa pehmeä taikina sileäksi palloksi pöydällä.

Jaa taikina kahtia, jauhota ja nosta palat takaisin kulhoon.

Kohota kaksinkertaiseksi.

2. Kuori ja halkaise punasipulit.

Leikkaa puolikkaat 6 lohkoksi niin, että kanta pitää lohkot koossa.

Lado lohkot pellille leivinpaperin päälle.

Vatkaa öljymarinadi, balsamiviinietikka, sokeri ja suola.

Voitele sipulilohkot seoksella.

Paista sipuleita 225 asteessa noin 10 minuuttia.

Anna jäähtyä.

Viipaloi tomaatit.

3. Taputtele toinen taikinoista ohueksi pohjaksi (Ø 28 cm) pellille leivinpaperin päälle.

Levitä 3/4 dl ranskankermaa pohjalle tasaiseksi kerrokseksi.

Ripottele päälle 1 dl juustoraastetta.

Asettele puolet sipulilohkoista ja tomaattiviipaleista pizzalle.

Muserra puolet juustokuutioista tasaisesti pizzalle ja levitä puolet viipaloiduista oliiveista päälle.

4. Paista pizzaa uunin alatasolla 225 asteessa 15?17 minuuttia.

5. Leivo, täytä ja paista toinen pohja välit­tömästi.

Ripottele pizzalle oreganoa.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 510 grammaa

Jjarvi76
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 625g0kcal0g0g0g0g
Hiiva 63g47kcal8.2g0.7g0.3g4.3g
Vehnäjauho puolikarkea 813g2789kcal82.8g569g9.8g28.5g
Oliiviöljy 68g597kcal0g0g67.5g0g
Punasipuli, kuorittu, 100g1501g405kcal19.5g72g3g25.5g
Balsamiviinietikka (Kuhne), annos 15g75g85kcal0.5g17.3g0g0g
Sokeri65g264kcal0g65g0g0g
Suola, annos 3g13g0kcal0g0g0g0g
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g625g127kcal3.8g23.8g1.9g8.8g
Ranskankerma kevyt rasvaa 5%375g338kcal15g28.5g18.8g0g
Pirkka Emmental-Mozzarella juustoraaste500g1801kcal145.1g8.5g140.1g0g
Salaattijuustokuutio (Pirkka), annos 200g250g675kcal45g5g52.5g0g
Oliivi musta kivetön (Pirkka), annos 2.9g125g149kcal1.1g5.5g16.3g0g
Oregano, kuivattu 2.5g7.6kcal0.3g0.5g0.3g1.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10200g14568kcal642.6g1591.6g621g136.4g
Valittu annoskoko5100g7284kcal321.3g795.8g310.5g68.2g
Annoskoko puolitettuna2550g3642kcal160.7g397.9g155.3g34.1g
Arvot/100g100g143kcal6.3g15.6g6.1g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=108168