Matikkakeitto

Kuullota juurekset ja sipuli kattilassa.

Mausta suolalla, pippurilla, chilillä, muskotilla, inkiväärillä, currylla ja laakerinlehdillä.

Lisää vesi.

Keitä keittoa 10-15 minuuttia.

Lisää kala ja kerma sekä loraus sitruunamehua.

Jatka keittämistä kunnes kala on kypsää ja juurekset sopivan pehmeitä.

Reseptistä tulee n. 7 annosta ja yksi annos painaa n. 390 grammaa

Guineapig
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, keskikokoinen 60g1942g1165kcal29.1g252.5g1.9g17.5g
Lanttu 1121g324kcal11.2g51.6g3.4g20.2g
Sipuli (kuorittu)418g113kcal5.4g20.1g0.8g7.1g
Oivariini, juokseva, rasvaseos137g989kcal0.7g0.7g109.9g0g
Suola, annos 3g46g0kcal0g0g0g0g
Vesi3664g0kcal0g0g0g0g
Made 1539g1049kcal241.5g0g7.7g0g
Ruokakerma, laktoositon 15 %, Valio (2 dl)733g1173kcal19.8g19.8g109.9g0g
Viola 13% tuorejuusto, maustamaton235g375kcal18.8g9.4g30.5g0g
Sitruunamehu, laimentamaton165g35kcal0.5g2.6g0g0.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana20000g10445kcal654g713.4g528.2g90g
Valittu annoskoko10000g5223kcal327g356.7g264.1g45g
Annoskoko puolitettuna5000g2611kcal163.5g178.4g132.1g22.5g
Arvot/100g100g52kcal3.3g3.6g2.6g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=108293