Matikkakeitto

Kuullota juurekset ja sipuli kattilassa.

Mausta suolalla, pippurilla, chilillä, muskotilla, inkiväärillä, currylla ja laakerinlehdillä.

Lisää vesi.

Keitä keittoa 10-15 minuuttia.

Lisää kala ja kerma sekä loraus sitruunamehua.

Jatka keittämistä kunnes kala on kypsää ja juurekset sopivan pehmeitä.

Reseptistä tulee n. 7 annosta ja yksi annos painaa n. 390 grammaa

Guineapig
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, keskikokoinen 60g227g136kcal3.4g29.5g0.2g2g
Lanttu 131g38kcal1.3g6g0.4g2.4g
Sipuli (kuorittu)49g13kcal0.6g2.3g0.1g0.8g
Oivariini, juokseva, rasvaseos16g116kcal0.1g0.1g12.9g0g
Suola, annos 3g5.4g0kcal0g0g0g0g
Vesi429g0kcal0g0g0g0g
Made 180g123kcal28.3g0g0.9g0g
Ruokakerma, laktoositon 15 %, Valio (2 dl)86g137kcal2.3g2.3g12.9g0g
Viola 13% tuorejuusto, maustamaton27g44kcal2.2g1.1g3.6g0g
Sitruunamehu, laimentamaton19g4.1kcal0.1g0.3g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2340g1222kcal76.6g83.2g62g10.4g
Valittu annoskoko1170g611kcal38.3g41.6g31g5.2g
Annoskoko puolitettuna585g306kcal19.2g20.8g15.5g2.6g
Arvot/100g100g52kcal3.3g3.6g2.6g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=108293