Matikkakeitto

Kuullota juurekset ja sipuli kattilassa.

Mausta suolalla, pippurilla, chilillä, muskotilla, inkiväärillä, currylla ja laakerinlehdillä.

Lisää vesi.

Keitä keittoa 10-15 minuuttia.

Lisää kala ja kerma sekä loraus sitruunamehua.

Jatka keittämistä kunnes kala on kypsää ja juurekset sopivan pehmeitä.

Reseptistä tulee n. 7 annosta ja yksi annos painaa n. 390 grammaa

Guineapig
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, keskikokoinen 60g265g159kcal4g34.4g0.3g2.4g
Lanttu 153g44kcal1.5g7g0.5g2.8g
Sipuli (kuorittu)57g15kcal0.7g2.7g0.1g1g
Oivariini, juokseva, rasvaseos19g135kcal0.1g0.1g15g0g
Suola, annos 3g6.2g0kcal0g0g0g0g
Vesi500g0kcal0g0g0g0g
Made 210g143kcal32.9g0g1g0g
Ruokakerma, laktoositon 15 %, Valio (2 dl)100g160kcal2.7g2.7g15g0g
Viola 13% tuorejuusto, maustamaton32g51kcal2.6g1.3g4.2g0g
Sitruunamehu, laimentamaton23g4.7kcal0.1g0.4g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2729g1425kcal89.2g97.2g72.2g12.4g
Valittu annoskoko1365g713kcal44.6g48.6g36.1g6.2g
Annoskoko puolitettuna682g356kcal22.3g24.3g18.1g3.1g
Arvot/100g100g52kcal3.3g3.6g2.6g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=108293