Matikkakeitto

Kuullota juurekset ja sipuli kattilassa.

Mausta suolalla, pippurilla, chilillä, muskotilla, inkiväärillä, currylla ja laakerinlehdillä.

Lisää vesi.

Keitä keittoa 10-15 minuuttia.

Lisää kala ja kerma sekä loraus sitruunamehua.

Jatka keittämistä kunnes kala on kypsää ja juurekset sopivan pehmeitä.

Reseptistä tulee n. 7 annosta ja yksi annos painaa n. 390 grammaa

Guineapig
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, keskikokoinen 60g303g182kcal4.5g39.4g0.3g2.7g
Lanttu 175g51kcal1.7g8g0.5g3.1g
Sipuli (kuorittu)65g18kcal0.8g3.1g0.1g1.1g
Oivariini, juokseva, rasvaseos21g154kcal0.1g0.1g17.1g0g
Suola, annos 3g7.1g0kcal0g0g0g0g
Vesi572g0kcal0g0g0g0g
Made 240g164kcal37.7g0g1.2g0g
Ruokakerma, laktoositon 15 %, Valio (2 dl)114g183kcal3.1g3.1g17.1g0g
Viola 13% tuorejuusto, maustamaton37g59kcal2.9g1.5g4.8g0g
Sitruunamehu, laimentamaton26g5.4kcal0.1g0.4g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3120g1629kcal101.8g111.2g82.2g13.8g
Valittu annoskoko1560g815kcal50.9g55.6g41.1g6.9g
Annoskoko puolitettuna780g407kcal25.5g27.8g20.6g3.5g
Arvot/100g100g52kcal3.3g3.6g2.6g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=108293