Matikkakeitto

Kuullota juurekset ja sipuli kattilassa.

Mausta suolalla, pippurilla, chilillä, muskotilla, inkiväärillä, currylla ja laakerinlehdillä.

Lisää vesi.

Keitä keittoa 10-15 minuuttia.

Lisää kala ja kerma sekä loraus sitruunamehua.

Jatka keittämistä kunnes kala on kypsää ja juurekset sopivan pehmeitä.

Reseptistä tulee n. 7 annosta ja yksi annos painaa n. 390 grammaa

Guineapig
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, keskikokoinen 60g379g227kcal5.7g49.2g0.4g3.4g
Lanttu 219g63kcal2.2g10.1g0.7g3.9g
Sipuli (kuorittu)82g22kcal1.1g3.9g0.2g1.4g
Oivariini, juokseva, rasvaseos27g193kcal0.1g0.1g21.4g0g
Suola, annos 3g8.9g0kcal0g0g0g0g
Vesi715g0kcal0g0g0g0g
Made 300g205kcal47.1g0g1.5g0g
Ruokakerma, laktoositon 15 %, Valio (2 dl)143g229kcal3.9g3.9g21.4g0g
Viola 13% tuorejuusto, maustamaton46g73kcal3.7g1.8g5.9g0g
Sitruunamehu, laimentamaton32g6.8kcal0.1g0.5g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3900g2037kcal127.8g139g103g17.4g
Valittu annoskoko1950g1019kcal63.9g69.5g51.5g8.7g
Annoskoko puolitettuna975g509kcal32g34.8g25.8g4.4g
Arvot/100g100g52kcal3.3g3.6g2.6g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=108293