Matikkakeitto

Kuullota juurekset ja sipuli kattilassa.

Mausta suolalla, pippurilla, chilillä, muskotilla, inkiväärillä, currylla ja laakerinlehdillä.

Lisää vesi.

Keitä keittoa 10-15 minuuttia.

Lisää kala ja kerma sekä loraus sitruunamehua.

Jatka keittämistä kunnes kala on kypsää ja juurekset sopivan pehmeitä.

Reseptistä tulee n. 7 annosta ja yksi annos painaa n. 390 grammaa

Guineapig
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, keskikokoinen 60g455g273kcal6.8g59.1g0.5g4.1g
Lanttu 262g76kcal2.6g12.1g0.8g4.7g
Sipuli (kuorittu)98g26kcal1.3g4.7g0.2g1.7g
Oivariini, juokseva, rasvaseos32g232kcal0.2g0.2g25.7g0g
Suola, annos 3g11g0kcal0g0g0g0g
Vesi858g0kcal0g0g0g0g
Made 360g246kcal56.5g0g1.8g0g
Ruokakerma, laktoositon 15 %, Valio (2 dl)172g274kcal4.6g4.6g25.7g0g
Viola 13% tuorejuusto, maustamaton55g88kcal4.4g2.2g7.1g0g
Sitruunamehu, laimentamaton39g8.1kcal0.1g0.6g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4680g2444kcal153g167g123.6g21g
Valittu annoskoko2340g1222kcal76.5g83.5g61.8g10.5g
Annoskoko puolitettuna1170g611kcal38.3g41.8g30.9g5.3g
Arvot/100g100g52kcal3.3g3.6g2.6g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=108293