Matikkakeitto

Kuullota juurekset ja sipuli kattilassa.

Mausta suolalla, pippurilla, chilillä, muskotilla, inkiväärillä, currylla ja laakerinlehdillä.

Lisää vesi.

Keitä keittoa 10-15 minuuttia.

Lisää kala ja kerma sekä loraus sitruunamehua.

Jatka keittämistä kunnes kala on kypsää ja juurekset sopivan pehmeitä.

Reseptistä tulee n. 7 annosta ja yksi annos painaa n. 390 grammaa

Guineapig
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, keskikokoinen 60g909g545kcal13.6g118.2g0.9g8.2g
Lanttu 525g151kcal5.2g24.1g1.6g9.4g
Sipuli (kuorittu)196g53kcal2.5g9.4g0.4g3.3g
Oivariini, juokseva, rasvaseos64g463kcal0.3g0.3g51.4g0g
Suola, annos 3g21g0kcal0g0g0g0g
Vesi1715g0kcal0g0g0g0g
Made 720g491kcal113g0g3.6g0g
Ruokakerma, laktoositon 15 %, Valio (2 dl)343g549kcal9.3g9.3g51.4g0g
Viola 13% tuorejuusto, maustamaton110g176kcal8.8g4.4g14.3g0g
Sitruunamehu, laimentamaton77g16kcal0.2g1.2g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana9360g4888kcal305.8g333.8g247.2g42g
Valittu annoskoko4680g2444kcal152.9g166.9g123.6g21g
Annoskoko puolitettuna2340g1222kcal76.5g83.5g61.8g10.5g
Arvot/100g100g52kcal3.3g3.6g2.6g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=108293