Matikkakeitto

Kuullota juurekset ja sipuli kattilassa.

Mausta suolalla, pippurilla, chilillä, muskotilla, inkiväärillä, currylla ja laakerinlehdillä.

Lisää vesi.

Keitä keittoa 10-15 minuuttia.

Lisää kala ja kerma sekä loraus sitruunamehua.

Jatka keittämistä kunnes kala on kypsää ja juurekset sopivan pehmeitä.

Reseptistä tulee n. 7 annosta ja yksi annos painaa n. 390 grammaa

Guineapig
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, keskikokoinen 60g1212g727kcal18.2g157.5g1.2g10.9g
Lanttu 700g202kcal7g32.2g2.1g12.6g
Sipuli (kuorittu)261g70kcal3.4g12.5g0.5g4.4g
Oivariini, juokseva, rasvaseos86g617kcal0.4g0.4g68.6g0g
Suola, annos 3g29g0kcal0g0g0g0g
Vesi2287g0kcal0g0g0g0g
Made 960g655kcal150.7g0g4.8g0g
Ruokakerma, laktoositon 15 %, Valio (2 dl)457g732kcal12.3g12.3g68.6g0g
Viola 13% tuorejuusto, maustamaton146g234kcal11.7g5.9g19g0g
Sitruunamehu, laimentamaton103g22kcal0.3g1.6g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana12480g6518kcal408g444.8g329.6g56g
Valittu annoskoko6240g3259kcal204g222.4g164.8g28g
Annoskoko puolitettuna3120g1630kcal102g111.2g82.4g14g
Arvot/100g100g52kcal3.3g3.6g2.6g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=108293