Matikkakeitto

Kuullota juurekset ja sipuli kattilassa.

Mausta suolalla, pippurilla, chilillä, muskotilla, inkiväärillä, currylla ja laakerinlehdillä.

Lisää vesi.

Keitä keittoa 10-15 minuuttia.

Lisää kala ja kerma sekä loraus sitruunamehua.

Jatka keittämistä kunnes kala on kypsää ja juurekset sopivan pehmeitä.

Reseptistä tulee n. 7 annosta ja yksi annos painaa n. 390 grammaa

Guineapig
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, keskikokoinen 60g133g80kcal2g17.2g0.1g1.2g
Lanttu 77g22kcal0.8g3.5g0.2g1.4g
Sipuli (kuorittu)29g7.7kcal0.4g1.4g0.1g0.5g
Oivariini, juokseva, rasvaseos9g68kcal0g0g7.5g0g
Suola, annos 3g3.1g0kcal0g0g0g0g
Vesi250g0kcal0g0g0g0g
Made 105g72kcal16.5g0g0.5g0g
Ruokakerma, laktoositon 15 %, Valio (2 dl)50g80kcal1.3g1.3g7.5g0g
Viola 13% tuorejuusto, maustamaton16g26kcal1.3g0.6g2.1g0g
Sitruunamehu, laimentamaton11g2.4kcal0g0.2g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1365g713kcal44.6g48.4g36g6.2g
Valittu annoskoko682g356kcal22.3g24.2g18g3.1g
Annoskoko puolitettuna341g178kcal11.2g12.1g9g1.6g
Arvot/100g100g52kcal3.3g3.5g2.6g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=108293