Matikkakeitto

Kuullota juurekset ja sipuli kattilassa.

Mausta suolalla, pippurilla, chilillä, muskotilla, inkiväärillä, currylla ja laakerinlehdillä.

Lisää vesi.

Keitä keittoa 10-15 minuuttia.

Lisää kala ja kerma sekä loraus sitruunamehua.

Jatka keittämistä kunnes kala on kypsää ja juurekset sopivan pehmeitä.

Reseptistä tulee n. 7 annosta ja yksi annos painaa n. 390 grammaa

Guineapig
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, keskikokoinen 60g1363g818kcal20.5g177.2g1.4g12.3g
Lanttu 787g227kcal7.9g36.2g2.4g14.2g
Sipuli (kuorittu)293g79kcal3.8g14.1g0.6g5g
Oivariini, juokseva, rasvaseos97g695kcal0.5g0.5g77.2g0g
Suola, annos 3g32g0kcal0g0g0g0g
Vesi2572g0kcal0g0g0g0g
Made 1080g737kcal169.5g0g5.4g0g
Ruokakerma, laktoositon 15 %, Valio (2 dl)515g823kcal13.9g13.9g77.2g0g
Viola 13% tuorejuusto, maustamaton165g263kcal13.2g6.6g21.4g0g
Sitruunamehu, laimentamaton116g24kcal0.3g1.9g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana14040g7332kcal459.2g500.8g371.2g63.2g
Valittu annoskoko7020g3666kcal229.6g250.4g185.6g31.6g
Annoskoko puolitettuna3510g1833kcal114.8g125.2g92.8g15.8g
Arvot/100g100g52kcal3.3g3.6g2.6g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=108293