Matikkakeitto

Kuullota juurekset ja sipuli kattilassa.

Mausta suolalla, pippurilla, chilillä, muskotilla, inkiväärillä, currylla ja laakerinlehdillä.

Lisää vesi.

Keitä keittoa 10-15 minuuttia.

Lisää kala ja kerma sekä loraus sitruunamehua.

Jatka keittämistä kunnes kala on kypsää ja juurekset sopivan pehmeitä.

Reseptistä tulee n. 7 annosta ja yksi annos painaa n. 390 grammaa

Guineapig
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, keskikokoinen 60g152g91kcal2.3g19.7g0.2g1.4g
Lanttu 88g25kcal0.9g4g0.3g1.6g
Sipuli (kuorittu)33g8.8kcal0.4g1.6g0.1g0.6g
Oivariini, juokseva, rasvaseos11g77kcal0.1g0.1g8.6g0g
Suola, annos 3g3.6g0kcal0g0g0g0g
Vesi286g0kcal0g0g0g0g
Made 120g82kcal18.8g0g0.6g0g
Ruokakerma, laktoositon 15 %, Valio (2 dl)57g92kcal1.5g1.5g8.6g0g
Viola 13% tuorejuusto, maustamaton18g29kcal1.5g0.7g2.4g0g
Sitruunamehu, laimentamaton13g2.7kcal0g0.2g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1560g815kcal51g55.6g41.6g7.2g
Valittu annoskoko780g407kcal25.5g27.8g20.8g3.6g
Annoskoko puolitettuna390g204kcal12.8g13.9g10.4g1.8g
Arvot/100g100g52kcal3.3g3.6g2.7g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=108293