Matikkakeitto

Kuullota juurekset ja sipuli kattilassa.

Mausta suolalla, pippurilla, chilillä, muskotilla, inkiväärillä, currylla ja laakerinlehdillä.

Lisää vesi.

Keitä keittoa 10-15 minuuttia.

Lisää kala ja kerma sekä loraus sitruunamehua.

Jatka keittämistä kunnes kala on kypsää ja juurekset sopivan pehmeitä.

Reseptistä tulee n. 7 annosta ja yksi annos painaa n. 390 grammaa

Guineapig
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, keskikokoinen 60g189g114kcal2.8g24.6g0.2g1.7g
Lanttu 109g32kcal1.1g5g0.3g2g
Sipuli (kuorittu)41g11kcal0.5g2g0.1g0.7g
Oivariini, juokseva, rasvaseos13g97kcal0.1g0.1g10.7g0g
Suola, annos 3g4.5g0kcal0g0g0g0g
Vesi357g0kcal0g0g0g0g
Made 150g102kcal23.5g0g0.8g0g
Ruokakerma, laktoositon 15 %, Valio (2 dl)72g114kcal1.9g1.9g10.7g0g
Viola 13% tuorejuusto, maustamaton23g37kcal1.8g0.9g3g0g
Sitruunamehu, laimentamaton16g3.4kcal0g0.3g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1950g1018kcal63.4g69.6g51.6g8.8g
Valittu annoskoko975g509kcal31.7g34.8g25.8g4.4g
Annoskoko puolitettuna488g255kcal15.9g17.4g12.9g2.2g
Arvot/100g100g52kcal3.3g3.6g2.6g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=108293