Rahkalettu

Sekoita purkillinen rahkaa, kaksi kananmunaa ja puoli desiä vehnäjauhoja tasaiseksi seokseksi.

Lisää ruokalusikallinen sokeria ja suolaa maun mukaan.

Paista öljytyllä pannulla paksuna lettuna.

Kevyempi versio: korvaa sokeri makeutusaineella tai jätä kokonaan pois, käytä yksi kokonainen kananmuna ja kaksi valkuaista.

Reseptistä tulee n. 2 annosta ja yksi annos painaa n. 200 grammaa

Piirula
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maitorahka, 0,2% (Ehrmann) 250g purkki625g350kcal53.1g31.3g1.3g0g
Kananmuna 50g(kpl)250g315kcal27.5g0.8g22.5g0g
Vehnäjauho puolikarkea 75g257kcal7.6g52.5g0.9g2.6g
Suola, annos 3g7.5g0kcal0g0g0g0g
Sokeri 30g122kcal0g30g0g0g
Ruokaöljy keskiarvo 13g110kcal0g0g12.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2000g2309kcal176.4g229.2g74.4g5.2g
Valittu annoskoko1000g1155kcal88.2g114.6g37.2g2.6g
Annoskoko puolitettuna500g577kcal44.1g57.3g18.6g1.3g
Arvot/100g100g116kcal8.8g11.5g3.7g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=108747