Rahkalettu

Sekoita purkillinen rahkaa, kaksi kananmunaa ja puoli desiä vehnäjauhoja tasaiseksi seokseksi.

Lisää ruokalusikallinen sokeria ja suolaa maun mukaan.

Paista öljytyllä pannulla paksuna lettuna.

Kevyempi versio: korvaa sokeri makeutusaineella tai jätä kokonaan pois, käytä yksi kokonainen kananmuna ja kaksi valkuaista.

Reseptistä tulee n. 2 annosta ja yksi annos painaa n. 200 grammaa

Piirula
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maitorahka, 0,2% (Ehrmann) 250g purkki125g70kcal10.6g6.3g0.3g0g
Kananmuna 50g(kpl)50g63kcal5.5g0.2g4.5g0g
Vehnäjauho puolikarkea 15g52kcal1.5g10.5g0.2g0.5g
Suola, annos 3g1.5g0kcal0g0g0g0g
Sokeri 6g24kcal0g6g0g0g
Ruokaöljy keskiarvo 2.5g22kcal0g0g2.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana400g462kcal35.2g46g15g1g
Valittu annoskoko200g231kcal17.6g23g7.5g0.5g
Annoskoko puolitettuna100g116kcal8.8g11.5g3.8g0.3g
Arvot/100g100g116kcal8.8g11.5g3.8g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=108747