Katkarapurisotto

1 sipuli
2-3 valkosipulinkynttä
10 cm purjoa
0,5 rkl oliiviöljyä
1,5 dl tummaa riisiä
1,5 dl pitkäjyväistä riisiä
7 dl vettä
1 kalaliemikuutio
1 punainen paprika
200 g parsakaalin pieniä kukintoja
300 g katkarapuja
1 tl kalamaustetta
2 tl yrttimaustetta

- - -
Hienonna sipuli, valkosipuli ja purjo.

Ruskista ne öljyssä kattilassa tai paistokasarissa.

Lisää kattilaan kuutioitu paprika.

(Jos riisissä on pitkä keittoaika, kannattaa sitä keittää etukäteen erikseen n. 10 min)

Lisää riisit ja vesi, vesi sitä mukaa kun se imeytyy riisiin.

Lisää liemikuutio.

Anna kiehua 5 min. Lisää joukkoon parsakaalin kukinnot ja anna kiehua n. 10 min. Lisää lopuksi katkaravut ja kuumenna risotto.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 362 grammaa

Missdrew
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)80g22kcal1g3.8g0.2g1.4g
Valkosipuli 6.4g6.9kcal0.5g1g0g0.1g
Purjosipuli 48g11kcal0.9g1.2g0.1g1g
Oliiviöljy 5.6g50kcal0g0g5.6g0g
Riisi tumma 102g357kcal7.2g73.6g2.4g4.1g
Riisi pitkäjyväinen, puuroutumaton 102g371kcal8.3g80.8g0.6g1.7g
Vesi559g0kcal0g0g0g0g
Kalaliemikuutio 8.8g27kcal0.9g3g1.2g0.1g
Paprika punainen 136g40kcal1.3g6.1g0.5g2.6g
Parsakaali brokkoli 160g56kcal7.4g3.1g0.5g4g
Katkarapu 240g164kcal34.6g0g2.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2896g2206kcal124.2g345.2g27.4g30g
Valittu annoskoko1448g1103kcal62.1g172.6g13.7g15g
Annoskoko puolitettuna724g552kcal31.1g86.3g6.9g7.5g
Arvot/100g100g76kcal4.3g11.9g0.9g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=113791