Katkarapurisotto

1 sipuli
2-3 valkosipulinkynttä
10 cm purjoa
0,5 rkl oliiviöljyä
1,5 dl tummaa riisiä
1,5 dl pitkäjyväistä riisiä
7 dl vettä
1 kalaliemikuutio
1 punainen paprika
200 g parsakaalin pieniä kukintoja
300 g katkarapuja
1 tl kalamaustetta
2 tl yrttimaustetta

- - -
Hienonna sipuli, valkosipuli ja purjo.

Ruskista ne öljyssä kattilassa tai paistokasarissa.

Lisää kattilaan kuutioitu paprika.

(Jos riisissä on pitkä keittoaika, kannattaa sitä keittää etukäteen erikseen n. 10 min)

Lisää riisit ja vesi, vesi sitä mukaa kun se imeytyy riisiin.

Lisää liemikuutio.

Anna kiehua 5 min. Lisää joukkoon parsakaalin kukinnot ja anna kiehua n. 10 min. Lisää lopuksi katkaravut ja kuumenna risotto.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 362 grammaa

Missdrew
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)100g27kcal1.3g4.8g0.2g1.7g
Valkosipuli 8g8.7kcal0.6g1.3g0g0.2g
Purjosipuli 60g14kcal1.1g1.4g0.1g1.3g
Oliiviöljy 7g62kcal0g0g7g0g
Riisi tumma 128g446kcal9g92.1g2.9g5.1g
Riisi pitkäjyväinen, puuroutumaton 128g463kcal10.4g101g0.7g2.2g
Vesi699g0kcal0g0g0g0g
Kalaliemikuutio 11g34kcal1.1g3.7g1.5g0.1g
Paprika punainen 170g50kcal1.6g7.6g0.7g3.2g
Parsakaali brokkoli 200g70kcal9.2g3.9g0.6g5g
Katkarapu 300g205kcal43.3g0g3.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3620g2757kcal155.2g431.6g34g37.6g
Valittu annoskoko1810g1379kcal77.6g215.8g17g18.8g
Annoskoko puolitettuna905g689kcal38.8g107.9g8.5g9.4g
Arvot/100g100g76kcal4.3g11.9g0.9g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=113791