Katkarapurisotto

1 sipuli
2-3 valkosipulinkynttä
10 cm purjoa
0,5 rkl oliiviöljyä
1,5 dl tummaa riisiä
1,5 dl pitkäjyväistä riisiä
7 dl vettä
1 kalaliemikuutio
1 punainen paprika
200 g parsakaalin pieniä kukintoja
300 g katkarapuja
1 tl kalamaustetta
2 tl yrttimaustetta

- - -
Hienonna sipuli, valkosipuli ja purjo.

Ruskista ne öljyssä kattilassa tai paistokasarissa.

Lisää kattilaan kuutioitu paprika.

(Jos riisissä on pitkä keittoaika, kannattaa sitä keittää etukäteen erikseen n. 10 min)

Lisää riisit ja vesi, vesi sitä mukaa kun se imeytyy riisiin.

Lisää liemikuutio.

Anna kiehua 5 min. Lisää joukkoon parsakaalin kukinnot ja anna kiehua n. 10 min. Lisää lopuksi katkaravut ja kuumenna risotto.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 362 grammaa

Missdrew
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)120g32kcal1.6g5.8g0.2g2g
Valkosipuli 10g10kcal0.8g1.6g0.1g0.2g
Purjosipuli 72g17kcal1.3g1.7g0.1g1.5g
Oliiviöljy 8.4g74kcal0g0g8.4g0g
Riisi tumma 153g535kcal10.7g110.5g3.5g6.1g
Riisi pitkäjyväinen, puuroutumaton 153g556kcal12.5g121.2g0.9g2.6g
Vesi839g0kcal0g0g0g0g
Kalaliemikuutio 13g40kcal1.3g4.5g1.8g0.1g
Paprika punainen 204g60kcal1.9g9.2g0.8g3.9g
Parsakaali brokkoli 240g84kcal11.1g4.7g0.7g6g
Katkarapu 360g246kcal51.9g0g4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4344g3309kcal186.2g518.4g41g44.8g
Valittu annoskoko2172g1655kcal93.1g259.2g20.5g22.4g
Annoskoko puolitettuna1086g827kcal46.6g129.6g10.3g11.2g
Arvot/100g100g76kcal4.3g11.9g0.9g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=113791