Katkarapurisotto

1 sipuli
2-3 valkosipulinkynttä
10 cm purjoa
0,5 rkl oliiviöljyä
1,5 dl tummaa riisiä
1,5 dl pitkäjyväistä riisiä
7 dl vettä
1 kalaliemikuutio
1 punainen paprika
200 g parsakaalin pieniä kukintoja
300 g katkarapuja
1 tl kalamaustetta
2 tl yrttimaustetta

- - -
Hienonna sipuli, valkosipuli ja purjo.

Ruskista ne öljyssä kattilassa tai paistokasarissa.

Lisää kattilaan kuutioitu paprika.

(Jos riisissä on pitkä keittoaika, kannattaa sitä keittää etukäteen erikseen n. 10 min)

Lisää riisit ja vesi, vesi sitä mukaa kun se imeytyy riisiin.

Lisää liemikuutio.

Anna kiehua 5 min. Lisää joukkoon parsakaalin kukinnot ja anna kiehua n. 10 min. Lisää lopuksi katkaravut ja kuumenna risotto.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 362 grammaa

Missdrew
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)140g38kcal1.8g6.7g0.3g2.4g
Valkosipuli 11g12kcal0.9g1.8g0.1g0.2g
Purjosipuli 84g19kcal1.5g2g0.2g1.8g
Oliiviöljy 10g87kcal0g0g9.8g0g
Riisi tumma 179g625kcal12.5g128.9g4.1g7.2g
Riisi pitkäjyväinen, puuroutumaton 179g648kcal14.6g141.4g1g3g
Vesi979g0kcal0g0g0g0g
Kalaliemikuutio 15g47kcal1.5g5.2g2.2g0.2g
Paprika punainen 238g70kcal2.2g10.7g1g4.5g
Parsakaali brokkoli 280g98kcal12.9g5.5g0.8g7g
Katkarapu 420g287kcal60.6g0g4.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5068g3861kcal217g604.4g48.2g52.6g
Valittu annoskoko2534g1930kcal108.5g302.2g24.1g26.3g
Annoskoko puolitettuna1267g965kcal54.3g151.1g12.1g13.2g
Arvot/100g100g76kcal4.3g11.9g1g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=113791