Katkarapurisotto

1 sipuli
2-3 valkosipulinkynttä
10 cm purjoa
0,5 rkl oliiviöljyä
1,5 dl tummaa riisiä
1,5 dl pitkäjyväistä riisiä
7 dl vettä
1 kalaliemikuutio
1 punainen paprika
200 g parsakaalin pieniä kukintoja
300 g katkarapuja
1 tl kalamaustetta
2 tl yrttimaustetta

- - -
Hienonna sipuli, valkosipuli ja purjo.

Ruskista ne öljyssä kattilassa tai paistokasarissa.

Lisää kattilaan kuutioitu paprika.

(Jos riisissä on pitkä keittoaika, kannattaa sitä keittää etukäteen erikseen n. 10 min)

Lisää riisit ja vesi, vesi sitä mukaa kun se imeytyy riisiin.

Lisää liemikuutio.

Anna kiehua 5 min. Lisää joukkoon parsakaalin kukinnot ja anna kiehua n. 10 min. Lisää lopuksi katkaravut ja kuumenna risotto.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 362 grammaa

Missdrew
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)160g43kcal2.1g7.7g0.3g2.7g
Valkosipuli 13g14kcal1g2.1g0.1g0.3g
Purjosipuli 96g22kcal1.7g2.3g0.2g2g
Oliiviöljy 11g99kcal0g0g11.2g0g
Riisi tumma 205g714kcal14.3g147.3g4.7g8.2g
Riisi pitkäjyväinen, puuroutumaton 205g741kcal16.6g161.6g1.1g3.5g
Vesi1119g0kcal0g0g0g0g
Kalaliemikuutio 18g54kcal1.8g6g2.5g0.2g
Paprika punainen 272g80kcal2.6g12.2g1.1g5.2g
Parsakaali brokkoli 320g112kcal14.8g6.2g1g8g
Katkarapu 480g328kcal69.2g0g5.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5792g4412kcal248.2g690.8g55g60.2g
Valittu annoskoko2896g2206kcal124.1g345.4g27.5g30.1g
Annoskoko puolitettuna1448g1103kcal62.1g172.7g13.8g15.1g
Arvot/100g100g76kcal4.3g11.9g0.9g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=113791