Katkarapurisotto

1 sipuli
2-3 valkosipulinkynttä
10 cm purjoa
0,5 rkl oliiviöljyä
1,5 dl tummaa riisiä
1,5 dl pitkäjyväistä riisiä
7 dl vettä
1 kalaliemikuutio
1 punainen paprika
200 g parsakaalin pieniä kukintoja
300 g katkarapuja
1 tl kalamaustetta
2 tl yrttimaustetta

- - -
Hienonna sipuli, valkosipuli ja purjo.

Ruskista ne öljyssä kattilassa tai paistokasarissa.

Lisää kattilaan kuutioitu paprika.

(Jos riisissä on pitkä keittoaika, kannattaa sitä keittää etukäteen erikseen n. 10 min)

Lisää riisit ja vesi, vesi sitä mukaa kun se imeytyy riisiin.

Lisää liemikuutio.

Anna kiehua 5 min. Lisää joukkoon parsakaalin kukinnot ja anna kiehua n. 10 min. Lisää lopuksi katkaravut ja kuumenna risotto.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 362 grammaa

Missdrew
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)180g49kcal2.3g8.6g0.4g3.1g
Valkosipuli 14g16kcal1.1g2.3g0.1g0.3g
Purjosipuli 108g25kcal2g2.6g0.2g2.3g
Oliiviöljy 13g111kcal0g0g12.6g0g
Riisi tumma 230g803kcal16.1g165.7g5.3g9.2g
Riisi pitkäjyväinen, puuroutumaton 230g834kcal18.7g181.8g1.3g3.9g
Vesi1259g0kcal0g0g0g0g
Kalaliemikuutio 20g60kcal2g6.7g2.8g0.2g
Paprika punainen 306g90kcal2.9g13.8g1.2g5.8g
Parsakaali brokkoli 360g126kcal16.6g7g1.1g9g
Katkarapu 539g369kcal77.9g0g5.9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6516g4963kcal279.2g777g61.8g67.6g
Valittu annoskoko3258g2482kcal139.6g388.5g30.9g33.8g
Annoskoko puolitettuna1629g1241kcal69.8g194.3g15.5g16.9g
Arvot/100g100g76kcal4.3g11.9g0.9g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=113791