Katkarapurisotto

1 sipuli
2-3 valkosipulinkynttä
10 cm purjoa
0,5 rkl oliiviöljyä
1,5 dl tummaa riisiä
1,5 dl pitkäjyväistä riisiä
7 dl vettä
1 kalaliemikuutio
1 punainen paprika
200 g parsakaalin pieniä kukintoja
300 g katkarapuja
1 tl kalamaustetta
2 tl yrttimaustetta

- - -
Hienonna sipuli, valkosipuli ja purjo.

Ruskista ne öljyssä kattilassa tai paistokasarissa.

Lisää kattilaan kuutioitu paprika.

(Jos riisissä on pitkä keittoaika, kannattaa sitä keittää etukäteen erikseen n. 10 min)

Lisää riisit ja vesi, vesi sitä mukaa kun se imeytyy riisiin.

Lisää liemikuutio.

Anna kiehua 5 min. Lisää joukkoon parsakaalin kukinnot ja anna kiehua n. 10 min. Lisää lopuksi katkaravut ja kuumenna risotto.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 362 grammaa

Missdrew
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)20g5.4kcal0.3g1g0g0.3g
Valkosipuli 1.6g1.7kcal0.1g0.3g0g0g
Purjosipuli 12g2.7kcal0.2g0.3g0g0.3g
Oliiviöljy 1.4g12kcal0g0g1.4g0g
Riisi tumma 26g89kcal1.8g18.4g0.6g1g
Riisi pitkäjyväinen, puuroutumaton 26g93kcal2.1g20.2g0.1g0.4g
Vesi140g0kcal0g0g0g0g
Kalaliemikuutio 2.2g6.7kcal0.2g0.7g0.3g0g
Paprika punainen 34g10kcal0.3g1.5g0.1g0.6g
Parsakaali brokkoli 40g14kcal1.8g0.8g0.1g1g
Katkarapu 60g41kcal8.7g0g0.7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana724g551kcal31g86.4g6.6g7.2g
Valittu annoskoko362g276kcal15.5g43.2g3.3g3.6g
Annoskoko puolitettuna181g138kcal7.8g21.6g1.7g1.8g
Arvot/100g100g76kcal4.3g11.9g0.9g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=113791