Katkarapurisotto

1 sipuli
2-3 valkosipulinkynttä
10 cm purjoa
0,5 rkl oliiviöljyä
1,5 dl tummaa riisiä
1,5 dl pitkäjyväistä riisiä
7 dl vettä
1 kalaliemikuutio
1 punainen paprika
200 g parsakaalin pieniä kukintoja
300 g katkarapuja
1 tl kalamaustetta
2 tl yrttimaustetta

- - -
Hienonna sipuli, valkosipuli ja purjo.

Ruskista ne öljyssä kattilassa tai paistokasarissa.

Lisää kattilaan kuutioitu paprika.

(Jos riisissä on pitkä keittoaika, kannattaa sitä keittää etukäteen erikseen n. 10 min)

Lisää riisit ja vesi, vesi sitä mukaa kun se imeytyy riisiin.

Lisää liemikuutio.

Anna kiehua 5 min. Lisää joukkoon parsakaalin kukinnot ja anna kiehua n. 10 min. Lisää lopuksi katkaravut ja kuumenna risotto.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 362 grammaa

Missdrew
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)200g54kcal2.6g9.6g0.4g3.4g
Valkosipuli 16g17kcal1.3g2.6g0.1g0.3g
Purjosipuli 120g28kcal2.2g2.9g0.2g2.5g
Oliiviöljy 14g124kcal0g0g14g0g
Riisi tumma 256g893kcal17.9g184.3g5.9g10.2g
Riisi pitkäjyväinen, puuroutumaton 256g927kcal20.8g202.2g1.4g4.4g
Vesi1400g0kcal0g0g0g0g
Kalaliemikuutio 22g67kcal2.2g7.5g3.1g0.2g
Paprika punainen 340g100kcal3.2g15.3g1.4g6.5g
Parsakaali brokkoli 400g140kcal18.5g7.8g1.2g10g
Katkarapu 600g410kcal86.6g0g6.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana7248g5521kcal310.6g864.4g68.6g75g
Valittu annoskoko3624g2761kcal155.3g432.2g34.3g37.5g
Annoskoko puolitettuna1812g1380kcal77.7g216.1g17.2g18.8g
Arvot/100g100g76kcal4.3g11.9g0.9g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=113791