Katkarapurisotto

1 sipuli
2-3 valkosipulinkynttä
10 cm purjoa
0,5 rkl oliiviöljyä
1,5 dl tummaa riisiä
1,5 dl pitkäjyväistä riisiä
7 dl vettä
1 kalaliemikuutio
1 punainen paprika
200 g parsakaalin pieniä kukintoja
300 g katkarapuja
1 tl kalamaustetta
2 tl yrttimaustetta

- - -
Hienonna sipuli, valkosipuli ja purjo.

Ruskista ne öljyssä kattilassa tai paistokasarissa.

Lisää kattilaan kuutioitu paprika.

(Jos riisissä on pitkä keittoaika, kannattaa sitä keittää etukäteen erikseen n. 10 min)

Lisää riisit ja vesi, vesi sitä mukaa kun se imeytyy riisiin.

Lisää liemikuutio.

Anna kiehua 5 min. Lisää joukkoon parsakaalin kukinnot ja anna kiehua n. 10 min. Lisää lopuksi katkaravut ja kuumenna risotto.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 362 grammaa

Missdrew
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)40g11kcal0.5g1.9g0.1g0.7g
Valkosipuli 3.2g3.5kcal0.3g0.5g0g0.1g
Purjosipuli 24g5.5kcal0.4g0.6g0g0.5g
Oliiviöljy 2.8g25kcal0g0g2.8g0g
Riisi tumma 51g179kcal3.6g36.8g1.2g2g
Riisi pitkäjyväinen, puuroutumaton 51g185kcal4.2g40.4g0.3g0.9g
Vesi280g0kcal0g0g0g0g
Kalaliemikuutio 4.4g13kcal0.4g1.5g0.6g0g
Paprika punainen 68g20kcal0.6g3.1g0.3g1.3g
Parsakaali brokkoli 80g28kcal3.7g1.6g0.2g2g
Katkarapu 120g82kcal17.3g0g1.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1448g1103kcal62g172.8g13.6g15g
Valittu annoskoko724g552kcal31g86.4g6.8g7.5g
Annoskoko puolitettuna362g276kcal15.5g43.2g3.4g3.8g
Arvot/100g100g76kcal4.3g11.9g0.9g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=113791